|
Organizacja pracy - strona 2 |
Organizacja pracy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
heh, mam w sumie podobny problem, bo też szukam jakiejś aplikacji wspomagającej, na indywidualnego pracownika niestety mnie nie stać, jestem bardzo ciekawy tego taskbeat, ale równiez slyszałem o smarto i basecamp, posiadacie jakąs wiedzę na temat tych dwóch ostatnich?
Trudno powiedzieć co znalazłem, ale widzę rozwiązania. Mój problem tkwi w tym, że nie każdy pracownik wykonuje swoją pracę na takim samym poziomie. Widzę, że Taskbeat pozwoli nam to zoptymalizować. Po prostu w końcu z firmy zostaną wyeliminowane osoby wyznające zasadę czy się stoi czy się leży... Dla takich w mojej firmie absolutnie nie ma miejsca.
Witam serdecznie. Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Nie za bardzo wiem jak ugryźć mój problem. Jednym z moich klientów jest firma, która zajmuje się sprzedażą elektroniki. Realizujemy dla nich mnóstwo projektów związanych ze sprzedażą oraz serwisem gwarancyjnym. Poszukuję oprogramowania, które ułatwiłoby mi tę współpracę. Chodzi o oprogramowanie online do którego i ja i on mielibyśmy dostęp. Klient dodawałby zadania a ja po ich zrealizowaniu odpowiednio mógłbym je oznaczy oraz przedstawić rezultaty np. wrzucić gotowe pliki itp.
Podstawowe moje wymagania: Wirtualny dysk Zadania/Projekty Kalendarz Być może jakiś czat/komunikator Notatki itp. Nie do końca potrafię ostatecznie przedstawić swoje wymagania, aczkolwiek to co nakreśliłem, myślę że będzie rozumiane przez znawców tematu. Proszę o jakieś linki do stron.
Kolego wypróbuj Taskbeat. Zobacz - http://www.taskbeat.pl/Cennik
Testować można za friko. Ja już robię to dłuższy czas i widzę wyniki. Po zakończeniu okresu testowego na 100% zamawiam licencję na jedno stanowisko. Widzę w tym spore możliwości.
Być może i masz rację, aczkolwiek jest kilka elementów, które "odpychają" mnie od tego oprogramowania.
Pierwsza i podstawowa kwestia to brak na stronie wersji demo, gdzie nie muszę się rejestrować, tylko mogę od razu sprawdzić sobie co i jak. Druga kwestia to brak screenów, niepełne opisy, jakieś błędy na stronie - nie wyświetlają mi się zdjęcia na stronie głównej. Nie lubię się nigdzie bez powodu rejestrować, zostawiać swoich danych itd. Wolę mieć wszystko wyłożone "na tacy". Oczywiście nie twierdzę, że to oprogramowanie jest złe - mnie po prostu nie przekonuje jego otoczka.
A co kogo to obchodzi? ;-) Dowiedziałem się o sofcie to się zarejestrowałem i korzystałem.
Jakoś na siłę szukasz sobie argumentacji - jeśli chcesz znaleźć coś, co daje efekty to wypróbuj Taskbeat. Ja już wiem, że to działa. Screeny, opisy itp. nie sprawią, że aplikacja zacznie być skuteczna ;-)
Mnie obchodzi. Bo wychodzę z założenia że jeśli oferta nie jest przygotowana profesjonalnie to profesjonalne nie jest też (w tym wypadku) oprogramowanie. Tak czy inaczej, z mojej strony temat zamknięty. Ja już mam swojego faworyta.
Pozdrawiam
Chyba nie masz zbyt dużego pojęcia o biznesie i jesteś wymarzoną ofiarą dla każdego handlowca. Nie liczy się opakowanie tylko to co w środku ;-) Sorry za OT w temacie, ale zaskoczył mnie kolega po prostu. Na podstawie testowania wiem, że Taskbeat przynosi efekty. Ty nawet nie zarejestrowałeś się do testowania ;-)
witam
firma w ktorej pracuje otwiera miesiącznie tysiące zleceń a przez blisko 20 pracowaliśmy na zwykłym akcesi e połączonym w tabele i kwerendy. mysle że koszt sklecenia kilku tabel i formularzy nie jest duży a efekt napewno super bo to jest oprogramowanie dedykowane ale jakże proste. Spróbój może akurat... jeżeli chodzi o zarządzanie to model biznesowy jest super sprawą bo pokazuje wszystko co się dzieje w Twojej firmie kto jak pracuje i jak Tworzysz wartość dla klienta. wprawdzie trzeba włożyc tochće czasu ale napewno się opłaca bo to jest raz na długie lata. apropos ludzi to ważne jest aby na stanowisku był właściwy człowiek a w dzisiejszych czasach jest to bardzo trudne ale nie niemożliwe. kwestia przesunięć międzystanowiskowych czay małe szkolenie i własciwa motywacja. sam program nic nie zmieni, najpierw wdrażamy rozwiązania organizacyjne (model biznesowy) a następnie program który jest odzwierciedleniem rzeczywistości. pozdrawiam
Zgodzę się, że baaardzo dużo zależy od ludzi - od umieszczenia ich na odpowiednich stanowiskach, ich wiedzy, umiejętności, podejścia, czy szeroko pojętej elastyczności. Takich czynników jest bardzo dużo, można by wymieniać w nieskończoność. Jednak podejście bardziej techniczne, programy (a jest ich teraz na rynku naprawdę sporo) mogą w dużej mierze pomóc, więc myślę, że nie warto tego bagatelizować. Dla firm coraz częściej poleca się rozwiązania Cloud Computingu, które umożliwiają sprawne zarządzanie firmą - przez Internet. A co tu dużo mówić, takie technologie w coraz większym stopniu wkraczają w nasze życie, więc w organizacji firmy nie warto zbyt kategorycznie rozgraniczać pojęć człowiek - technologie. Ważne, żeby to ze sobą współgrało: aby technologie były jak najbardziej użyteczne i, aby człowiek nie wzbraniał się przed ich zastosowaniem.
Witam.
Wiem ze to forum poświęcone jest na inny temat ale może ktoś może udzielić mi pomocy. Własną działalność posiadam od ponad 18 lat, całkiem dobrze mi się wiodło. Ta działalność to sklep zoologiczno wędkarski. Niestety choroba żony sprawiła ze obecnie nie stać mnie na zakup towaru do sklepu a pożyczka nie wchodzi w grę gdyż jestem na ryczałcie i na podstawie moich dochodów żaden bank nie udzieli mi pożyczki. Wie może ktoś czy można uzyskać dofinansowanie na działalność już istniejącą , konkretnie dofinansowanie na zakup towaru. Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.
Ja polecam program 5pm - korzystamy z niego i jest całkiem ok. - 5pmweb (kropka) kom
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Organizacja pracy - strona 2": - Organizacja pracy - Organizacja wesel - Organizacja koncertow - organizacja imprez - Organizacja giełdy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|