|
Organizacja wesel - strona 2 |
Organizacja wesel
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.Osoba,ktora zajmuje sie organizacja slubow nazywa sie WEDDING PLANNER.Pisze do was z Wloszech,gdize zrobilam sobie mastera na ten zawod.Jesli ktos jest w tym temacie i wie,czy w Polsce by to dzialalo,da mi znac.Mysle o otworzeniu tej dzialalnosci we Wloszech i rowniez w Polsce.Czy mi sa potrzebne jakies zezw3olenia w Polsce?Mam na mysli miasto Szczecin,czy tam by to dzialalo??Jest morze i jest to miasto portowe(z tamtad pochodze..).Czekam na pomysly i ewentualne kontakty jesli ktos chce wspolpracowac w tej tematyce;glownie zachodnio-pomorskie.Pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia.Dorota
TO I JA DORZUCĘ SWOJE TRZY GROSZE
TEMAT ORGANIZACJI WESEL TO BARDZO TRUDNY TEMAT I JEŻELI NIE POSIADASZ KONTAKTÓW W TEJ BRANŻY TO CHYBA NIC Z TEGO NIE WYJDZIE LEPSZE PIENIĄŻKI MOŻESZ ZAROBIĆ ORGANIZUJĄC IMPREZY PLENEROWE MASZ WÓWCZAS O WIELE WIĘKSZE MOŻLIWOŚCI FINANSOWE /DUŻY BUDŻET/ JA ZE SWOJEJ STRONY MOGĘ POMÓC CHĘTNYM W WYNAJMIE NAMIOTÓW WIELKOPOWIERZCHNIOWYCH DO 500 METRÓW ORAZ HAL NAMIOTOWYCH Z BIAŁĄ GALĄ I PODŁOGĄ ORAZ MOGĘ WYKONAĆ PROFESJONALNY POKAZ SZTUCZNYCH OGNI/POSIADAM KONCESJE I INNE ZEZWOLENIA/ ŻYCZĘ UDANEGO STARTU ps. przepraszam za capslocka ale niechcę już przepisywać tekstu
Witam !!
Szukałem i nadal szukam pomysłu na rodzinny biznes. Aż w końcu trafiłem na ten temat, przyznam ze zainteresował mnie Z tym że z tą działalnością chciałem połączyć własna limuzynę dla Państwa młodych i parę inny rzeczy(sam bym nagrywał filmy i robił bym zdjęcia, drukował bym zaproszenia i inne artykuły papiernicze oczywiście nie sam lecz z pomocą rodzinny) które by podniosły rentowność Firmy. Co o tym myślicie?? Mam wkład własny 80-90tys lecz na początek pomyślałem ze sprobuje wziąć z bratem pożyczkę bez zwrotna z urzędu pracy po 12 - 20 tys na głowe a później jak już firma by ruszyła postarał bym sie o dotacje na rozwój firmy z UE. Mieszkam w mieście na wschodzie polski (80 tyś mieszkańców) myślę ze nie mam tu za wiele konkurencji Problem jest taki że to będzie mój 1-wszy biznes wiec prosił bym o każdą pomoc (jak zacząć,gdzie szukać klienta , jak pozyskiwać firmy podwykonawcze/wykonawcze, jaki sprzęt , reklama itp) Pozdrawiam i z Góry dziękuje za pomoc!!
Pomysł organizacji wesel w Polsce staje się coraz powszechniejszy, wiele osób zapomina jednak o tym że do tego typu biznesu nie wystarczy mieć tylko kasy przywiezionej z zagranicy. Bez serca i ekspresji, potężnej dawki determinacji oraz uporu w działaniu to na pewno się nie uda. Nie jest to biznes "zachcianka" temu trzeba się oddać w całości. Sama pragnę organizować ludziom ten najpiękniejszy dzień w życiu, mając powyższą świadomość wiem że jestem, na dobrej drodze. Mam wiele pomysłów jak rozpocząć ten interes, potrzebuję jednak wsparcia i kilku sugestii od osób które już miały przyjemność w ten sposób pracować.
Pozdrawiam :)
Interesuje mnie cena wypożyczenia tego typu namiotu a także jego wygląd, jeśli posiadasz jakieś foto proszę o przesłanie na meila ania_samur@wp.pl
Ciekawie się ten temat rozwinął więc ja też dorzucę tu kilka swoich spostrzeżeń. Jak wszyscy wiemy rynek związany z organizacją wesel i ślubów od zawsze cieszył się dużą popularnością i nie zapowiada się, żeby to miało ulec zmianie. Targi ślubne za każdym razem są pełne zainteresowanych ludzi, ciągle pojawiają się nowe firmy z tej branży. Teraz żeby zaistnieć w tej dziedzinie trzeba mieć oryginalny pomysł i uważnie kontrolować konkurencję, bo wszystko bardzo szybko się tu zmienia. To co niedawno było nowością, teraz staje się standardową usługą każdej firmy organizującej wesela. Przykładem są czekoladowe fontanny http://www.fontannycarmen.pl/galeria.html, które dwa lata temu dopiero wchodziły na rynek, a teraz już możemy swobodnie wybierać między czekoladowa fontanna, a fontanna z szampana lub wina.
Witam,
Jestem grafikiem komputerowym, chętnie Wam zrobię stronę do tego interesu
Dziewczyny sa juz 2 polskie ksiegarnie w necia to jest polishbooks a nazwy 2 nie pamietam. Moja siostra nosila sie wczesniej z zamiarem otwozenia czegos takiego w Londynie. Jesli bedziecie zainteresowane mysle ze moglibysmy nawiazac wspulprace
witam,przegladam forum troche i ten temat mnie zaciekawil,wprawdzie niemam pojecia jak to wyglada w praktyce,ale co sadzicie o takim sposobie na zarobek?
Witam,ja wlasnie rozpoczelam taka wlasnie dzialalnosc.Nie rozumem tylko do czego jest tu potrzebny tak duzy wklad wlasny( 80-90 tys).Jak do tej pory zainwestowalam w reklame tj. ulotki 2 tys.oraz duza swietlna reklama 2 tys.Lokal mam swoj 20 m musialam tylko lekko dopasowac, zrobic klimat.Mam juz pierwszych klientow, i jak najbardziej polecam
ale organizujesz wesela czy masz salę weselną bo to w sumie dwie odrębne sprawy :)
odp. organizuje wesela,chrzty,komunie itp. ...lokal 20 m to troszke za malo na sale weselną
zainteresowal mnie ten temat.
Czy mozesz powiedziec cos wiecej? Jak zaczynalas, jak szukasz klientow i w jaki sposob dzialasz? Czy masz jakas baze danych (restauracje, hotele, zespoly, kosmetyczki, i.in.) z ktorymi podpisalas umowe? Jak to wyglada od strony praktycznej? Pozdrawiam
Witam.. mnie rowniez od jakiegos czasu nosi z zamiarem organizacji wesel.. Tylko tak zwyczajnie i po prostu nie wiem od czego zaczac..
Opis stanowiska :
-------------------------------------------------------------------------------- Konsultanci ślubni zajmują się kompleksową organizacją przyjęć okolicznościowych, zwłaszcza ekskluzywnych ślubów i wesel. Działalność firmy polega przede wszystkim na doradzaniu klientom, wyszukiwaniu podwykonawców, odpowiadających ich wymaganiom, a następnie nadzorowaniu prac przygotowawczych tychże podwykonawców i ostatecznym koordynowaniu imprezy. Wymagania : -------------------------------------------------------------------------------- Misją Konsultantów ślubnych jest perfekcyjne organizowanie imprez okolicznościowych, przede wszystkim ślubów i wesel, dla bardzo wymagających klientów.. Oferta podstawowa •kompleksowa organizacja ślubu i wesela •koordynacja ślubu i wesela •indywidualne doradztwo W zakres opłaty wchodzi •podręcznik operacyjny –Dowiesz się wszystkiego odnośnie organizacji uroczystości •wizytówki osobiste •materiały reklamowe (ulotki, banner reklamowy) •pakiet narzędzi kalkulacyjnych •strona internetowa •szkolenie, oraz pomoc przy pierwszych klientach •baze firm •i inne Podpisujemy umowę o współpracę – Własna Działalność Gospodarcza Umowa na czas nieokreślony.Prowadzenie własnej działalności przez pierwsze 2 lata to tylko 350zł mc. Terytorium Jako nasz współpracownik działasz na wyznaczonym terenie i posługujesz się logiem, stroną internetową Konsultanci Ślubni Podstawowe cechy Kandydata •być przedsiębiorczym, ambitnym, z pragnieniem odniesienia sukcesu •posiadać zmysł organizacyjny •mieć doświadczenie w pracy z ludźmi •być komunikatywny w kontaktach •umieć rozwiązywać problemy i szybko podejmować decyzje •być systematycznym i wytrwałym •być kreatywnym i twórczym •mieć pasję w tworzeniu wyjątkowych uroczystości i spełnianiu marzeń klientów •rozumieć zasady o współpracy •chcieć popularyzować pracę konsultanta ślubnego Podstawowe wymagania •zarejestrowana działalność gospodarcza (Nie poszukujemy osób do pracy na umowę o prace) •posiadanie samochodu osobowego •posiadanie komputera przenośnego (Laptop) •posiadanie telefonu •dysponowanie odpowiednimi własnymi środkami finansowymi na pokrycie opłat początkowych •Pomagamy w otwarciu Działalności gospodarczej oraz zaproponujemy sprawdzonego Księgowego. Korzyści z przystąpienia do sieci o współpracę •niższe koszty organizacji biznesu •mała konkurencja •zbadana nisza rynkowa •sprawdzony przepis na prowadzenie biznesu •opracowane procesy tworzenia kalkulacji, kosztorysów itp. •wypracowany system pozyskiwania klientów •indywidualnie projektowane materiały reklamowe •mniejsze nakłady na szeroko zakrojoną kampanię reklamową •wyłączność terytorialna •bieżące wsparcie w dążeniu do sukcesu •okresowe szkolenia ze sposobów sprzedaży, negocjacji, obsługi klienta, •elastyczny system pracy (na początku nie musisz rezygnować z dotychczasowej pracy) Koszty: Opłata marketingowa jednorazowa 8 tys zł (za tą cenę otrzymujesz opis po wyżej)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|