|
Organizacja wesel - strona 3 |
Organizacja wesel
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
cześć paulinka życzę Ci powodzenia jak już zaczniesz działalność daj znać to może się dogadamy w kwestii wynajmu aut,a na początek dokładnie przeczytaj wypowiedż KonsultantaŚlubnego .pozdrawiam
rowniez zapraszam do wspolpracy- multimedia, oprawa muzyczna, foto, luksusowe-sportowe auta
<-- najpiekniejsze Hostessy, modelki, eventy- najlepsze ceny tylko u mnie,pisz na pw ->
Witam Paulinko. Mnie też interesuje ten temat. Do tego posiadam, myślę, że odpowiedni kapitał. Podaj mi proszę detale i położenie a może sobie pomożemy. Pomysł jest dobry. Proszę o wiadomość na priv. Pozdrawiam.
Zapraszam do współpracy osoby ze śląska oferujemy szkolenia i materiały.Cała informacja powyżej forum.Zapraszam
czy macie jakąś stronę internetową? czy w 120 000 mieście taka działalność ma sens?
A może na początek zająć się tylko wystrojem kościoła i wynajęciem limuzyny. Mniejsze pieniądze ale i mniej stresu. Potraktować to jako dodatek do działalności i pomyśleć nad czymś innym. Nie każdy zespół czy fotograf przypadnie do gustu Młodej Parze. Chyba że sama wypożyczasz limuzyny, zajmujesz się oprawą muzyczną lub fotografią. Wtedy myślę że warto byłoby rozszerzyć zakres usług na organizowanie wesel w szerszym zakresie.
Witaj.
Mnie też interesuje ten temat.W cześniej go nie poruszałem bo nie miałem funduszy na tak duże przetsiewziecie.Teraz mam i szukam chetnej osoby do współpracy.Znam sie na marketingu i gastronomi od zaplecza.Tylko pytanie czy zaciekawi cie moja propozycja.Pozdrawiam.
Ja też myślę o tego typu działalności. Tylko zastanawiam się czy w Warszawie nie jest za duża konkurencja na tego typu działalność. Poza tym od czego zacząć, jak wystartować? Może ktoś kto się tym zajmuje poradzi co i jak się kręci w tym biznesie.
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Chciałbym poznać wasze zdanie na temat biznesu który mam zamiar otworzyć. Organizacja wesel tzn. że ja łatwie wszystko (od sali po alkohole). Składam raporty przyszłej młodej parze na temat sali itp. przedstawiam zdjecia na laptopie, organizuję terminy. Koszt usługi 800 zł. brutto. Jak to wygląda od strony prawnej ( rejestracja działalności gospodarczej) ? jakie koszty ( ZUS i inne) Chce zajmować się tym razem ze znajomym. Nie wiemy jaką założyć spółkę? Powiem tak, od strony prawnej to nie wiele wiemy.
Jeżeli sobie nie poradzicie z wnioskiem to podpiszcie umowę z biurem rozrachunkowym i zajmą się tym za was. Proponuje spółkę cywilną. Wszelkie informacje jeżeli się zdecydujecie podadzą wam w biurze. Do tego fachowo doradzą.
800zł brutto? Wow, to chyba będziesz jadł suchy chleb co m-c :-(
800 zł - doświadczenie, opinia, świadomość dobrej marki
później 1200- doświadczenie, opinia, świadomość dobrej marki
od strony prawnej oczywiście ... różnie to bywa...;) pewnie spółka tylko jaki wkład poszczególnych udziałowców bo spółki jak wiadomo różne są najlepsza pewnie będzie ta zoo-logiczna;). A jeśli to na serio dobry kumpel to na początek załóżcie firmę jednoosobową ;) zawsze to możliwość szybkiej dotacji z PUP ;) a co do ceny 800 zł brutto to czy ja wiem czy to tak mało ;) licząc 4 wesela w miesiącu 3200 zł odliczając koszty na początek będzie na waciki po jakieś 700-800 zł na łebka. A starą prawdą jest że własnych chleb smakuje najlepiej ;) Tylko do tej firmy to samica by wam się przydała ;) bo jeśli macie po dwadzieścia parę lat, jesteście młodzi i rwiecie się do pracy to... różnie na to ludzie patrzą... a kobieta... cóż na pewno by się przydała, płeć słaba robi lepsze wrażenie i prędzej potencjalny klient uzna ją za fachowca przy dekoracji, kwiatach czy zaproszeniach ;)
Dokładnie kobieta by się przydała.... ale zawsze można udawać parę geji ( hello :) ). Prawda jest taka ze jak nie spróbuję to nigdy się nie dowiem jak ten własny chleb smakuję :) Mam nadzieję że jeśli stworzę dobrą bazę danych (kontaktów) to się tak nie nalatam przy łatwieniu. Tylko zadzwonie spytam się jak tam co tam. Później liczę na raczej dobre relacje z wykonawcami. Chce im dać gwarancję że dzięki mnie oni też zarabiają więc może łatwiej pójdą na kompromis. Oczywiście biegania też trochę bedzie ale co wybiegam to jest moje :)
Organizacja wesel to bardzo dobry pomysł ale trzeba pamiętać iż nie jest to biznes całoroczny i trzeba zarobić róniez na czas posuchy - powoli mozecie rozwinąć działaność o dodatkowe usługi np. dekorowanie sali (taka usługa kosztuje u mnie w mieście od 1000zł w górę) dodatkowo proponuje uszyć uniwersalne pokrowce na krzesła i można je wynajmować inwestycja nie jest zbyt duża a zawsze dodatkowy zarobek - możliwość zakupu u was naklejek na wódke kapsli itp. również się przyda.
Mam w biurze za ścianą fryzjera i ciągle baby gadają o weselach az mnie głowa boli, biorąc pod uwage ze za 2 tygodnie mnie też to czeka boli jeszcze bardziej :P (oczywiście nie ze względu na ślub ale na wesele właśnie i związane z nim wydatki i czas potrzebny na jego przygotowanie) chętnie bym odpalił 800zł żeby mieć to wszytko w d.... i tylko przyjść na gotowe nie licząc kupna gajeru.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|