|
Organizacja wesel - strona 5 |
Organizacja wesel
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Podbijam temat niech sie wypowie ktos kto cos takiego prowadzi gdzie mozna ewentualnie sie doszkolić itp. Pozdrawiam z góry dziekuje
ja w tym roku zamierzam otworzyć tego typu dzialalność, byłam na targach ślubnych, aby podłapać kontakty, zobaczyć jak działa konkurencja. Co ciekawe najbliższa firma org. wesela znajduje się 60 km od mojej miejscowości... Jesli ktos może udzielić rad i wskazówek w tej dziedzinie to byłabym bardzo wdzięczna ;)
Tak 3mać! Świetne rozeznanie w konkurencji i dodatkowe tematy. Bardzo dobrze. Niestety z wesel nic Ci poradzić nie mogę, bo się nie znam. Pozdrawiam
Witam ;) Tez zastanawiam sie nad takim biznesem,mam glowe pelna pomyslow. Moze bardziej chodziloby o dekoracje ale to sie jeszcze okaze. I wlasnie tak sie zastanawiam ile mozna na tym zarobic.Nie wydaje mi sie zeby bylo to oplacalne.Sama teraz planuje swoje wesele,i wszystko to takie drogie,wydaje okolo 75tysiecy na 133osoby;/ Wiec nie stac mnie juz na organizatora. Wiec moje przemyslenia sa takie; albo biora go sami bogacze ktorych stac na oplacenie takiej osoby,albo on bardzo malo zarabia.Nie wiem ;/
w zasadzie jeśli za 1000 lub 2000 zł ktoś miał by się za Ciebie zająć wszystkim od zaproszeń, po dekorację sali, fotografa, kosmetyczkę, firmę cateringową etc. to czy nie wolałabyś nie zaprzątać sobie głowy tym, jaki rodzaj kotylionów ślubnych wybrać? ;) Oczywiście docelową grupą są tutaj osoby zamożne, które nie mają często ze względu na charakter swojej pracy czasu na to, by zajmować się zorganizowaniem całej ceremonii. A konsultant ślubny zadba o wszystkie szczegóły... :D
Orientuje się ktoś może jak wyglądają takie umowy z podwykonawcami? Jaki procent dają upustu za polecenie akurat ich firmy i współpracę z nimi? Jak to wyg. od strony prawnej? O ile w głowie mam mnóstwo pomysłów- to z ogarnięciem prawa, rodzajów umów i całą resztą biurokracji mam problem. Dlatego póki co zbieram informację...
"Te osoby nie miały dobrej opini wśród klientów, a to np, z tej przyczyny, że jeżeli jesteś do kilku rzeczy jesteś tak naprawdę do niczego." hehe, bzdura. A ludzie zajmujący się "cudami"? Wierz mi że robią wiele rzeczy na raz. Najważniejszym aspektem w biznesie jest chyba doświadczenie i inne za tym idące rzeczy. Wiadomo że aby je zdobyć trzeba się umęczyć. Ale nigdy nie można mówić że czegoś się nie da bo znajdzie się ktoś kto tego nie wiem i bla bla bla...
Witam serdecznie
Ostatnio pisałam tutaj 3 lata temu. Bardzo dziękuję za tak ogromną ilość maili do mnie. Nie spodziewałam się, że tyle osób do mnie napisze. Mam nadzieję, że wielu pomogłam. Przepraszam tych, którzy nie otrzymali ode mnie odpowiedzi, ale nie jestem wstanie do wszystkich pisać. Wiem, że te materiały, jakie wam przekazałam pomogły. Niektórzy z was pisali czy nie chciałabym wrócić do organizowania imprez. Nie mam już takiego zamiaru, ale chętnie w ramach możliwości będę odpisywała na wasze maile. Powodzenia w prowadzeniu swoich firm Adriana Kowalska
Witam,
Mam wielką prośbę do wszystkich =] razem z koleżanką chcemy zająć się organizacją wesel jest to narazie luźny pomysł i mam nadzieję że na tym się nie skończy... i w związku z tym prosiłabym o przesłanie jakiś informacji, wskazówek na ten temat byłabym bardzo wdzięczna bo nie wiemy nawet od czego zacząć :) Pozdrawiam wszystkich i z góry dziekuję evela
Witam serdecznie!
Rozważam otwarcie własnej firmy zajmującej się organizacją przyjęć weselnych oraz oprawą ślubów. Z wielu źródeł wiem że jest to interesująca, dochodowa działalność. Martwi mnie jedno pytanie, na które nie znalazłam odpowiedzi w internecie. Jest to raczej sezonowa praca, ponieważ w okresie zimowym ślubów jest bardzo mało, a w okresie Adwentu czy Wielkiego Postu w ogóle. Jeśli się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu, ale zastanawia mnie co taki wedding planner robi w zimie. Pomijając pracę nad reklamą i poszerzaniu oferty. Proszę o odpowiedź osób wtajemniczonych. Serdecznie pozdrawiam xeroZkota:)
W zimę może dba o kontakty i bada trendy ;) A szczerze mówiąc to nie wiem..
Co do pomysłu na taki biznes, wydaje mi się, że czasami naprawdę fajnie jest powierzyć organizację wesela takiej osobie, nawet jeśli nie całkowicie, to chociaż częściowo, żeby poprowadzono nas przez te wszelkie rzeczy do załatwienia. Organizator za pewne lepiej orientuje się w trendach, cenach, co się opłaca, co nie, itp. i taka pomoc jest naprawdę mile widziana. Ciekawy jestem czy w Polsce przyjmie się zatrudnianie konsultantów ślubnych, tak jak jest to w Ameryce ;) tam pewnie mało kto bierze się sam za organizowanie swojego wesela..
Pozdrawiam wszystkich,którzy przez cały ten czas piszą i proszą o rady jak zabrać sięza otwarcie i prowdzenie takiej działalności.Cieszę się ,że wielu z was pomogłam.
Wszystkiego najlepszego z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych. Adriana Kowalska
Witam. To mój pierwszy post na forum więc wypadałoby się przedstawić. Mam na imię Tomasz, mieszkam w Łodzi i obecnie uczę się w gastronomicznym Technikum zaocznym. Od około miesiąca myślę nad otwarciem własnej działalności. Mianowicie chodzi o organizację wesel, komunii, oraz bankietów. Na tym forum były podobne tematy które zdążyłem już przewertować. W woj.Łódzkim obecnie funkcjonuję jedna firma zajmująca się profesjonalną organizacją wesel, więc konkurencji dużej nie ma. Jestem w tym temacie jeszcze troszeczkę zielony więc proszę was o rady jak najlepiej zacząć?... Czytałem że na samym początku dobrze jest porozglądać się po domach weselnych, salach, itp żeby żeby znaleźć odpowiednie miejsca do wynajmu, to samo tyczy się kateringu czy zespołów muzycznych. Wiadomo że najlepiej byłoby posiadać własny dom weselny ponieważ zawsze jest to dodatkowa renoma dla firmy. I tutaj pojawia się moje pytanie, czy jest szansa jeszcze otrzymać dotację z UE na rozpoczęcie własnej działalności? Tym bardziej w moim wieku, chodź wszystkim zajmowałbym się z małą grupą osób które również bardzo zainteresowane są tematem. Moje ogólne pytanie które do was kieruję jest takie. Co na samym początku najlepiej zrobić, aby nie popełnić głupich błędów?... Mam też nadzieję że odezwie się w tym wątku osoba która prowadzi właśnie taką działalność i coś podpowie.
Dziękuję za odpowiedzi,wyrozumiałość i rady!!!. Pozdrawiam.
Wiec tak ja pracuje raczej współpracuje z branża hotelarska , właściwie wyposażam ich w wentylacje , klime , chłodnie.
Od organizacji wesel w dzisiejszych czasach jest menedżer , hotelu który jest wliczony w cenę wesela. A przeważnie organizacja zajmuje sie sam dom weselny ( hotel ) który ma umowy z kwiaciarniami które wykonują wystrój wnętrza . Każdy dziś szuka oszczędności przy organizowaniu wesela , ludzie wola kupić lepsza wódkę , ciasto , wynająć lepszy zespół kosztem wystroju czy organizacji. Dobry zespół sam organizuje świetnie wesele :)
Tyle że niektórzy po prostu nie mają na to czasu gdyż są pochłonięci własnymi zajęciami związanymi z przygotowaniami do ślubu. W Mazowieckim działa sporo takich firm i myślę że w Łodzi i okolicach by to wypaliło tym bardziej że to nie byłaby tylko organizacja pod względem wyglądu i wnętrza, ale też pod względem kateringu, obsługi, zespołu grającego, zaproszeń ślubnych i innych pierdół na które tak jak już wspomniałem młodzi co raz mniej mają czasu:). Oczywiście na początku cena nie byłaby wygórowana by gruba docelowych klientów nie była tylko zamożna... Chcę po prostu wytłumaczyć że nie tylko osoby zamożne mogą pozwolić sobie na organizacje wesela i że każdy w zależności od zasobów portfela jest w stanie coś takiego komuś powierzyć.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Organizacja wesel - strona 5": - ORGANIZACJA ŚLUBÓW I WESEL - Organizacja ślubów/wesel - Organizacja Ślubów i Wesel - Organizacja wesel, ślubów - kompleksowa obslga i organizacja wesel
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|