Witam serdecznie.
Posiadam pewien pomysł na biznes który chciałbym przedyskutować/usłyszeć opinie od doświadczonych osób.
Mieszkam w mieście około 30.000 osób, jest to największa miejscowość w okolicy, absurdem jest brak dyskoteki-Była dawno temu pewna dyskoteka, ale została już kilka lat temu wyburzona pod kompleksy sportowe.
W chwili obecność ludzie z mojego miasta/ oraz miast pobliskich 10-20 tysięcznych jeżdzą na dyskoteki Na wieś - są około 2 dyskoteki w promieniu 10km. A także do oddalonych dalej.
Dlatego myślę że biznes ma szanse zaowocować. Istnieje pewien bar, który w chwili obecnej jest tylko małym lokalem który generuje mały ruch - niskie ceny piwa więc wiadomo jaka klientela. Ale ten bar posiada dużą salę która jest ciągle zamknięta - były organizowane imprezy hip hop / dyskoteki, ale brak profesjonalnej ochrony kończył się bójkami, dlatego właściciel zamknął tamtą salę i od 2 lat nic się nie dzieje.
Pierwszym więc powodem dla której warto to zorganizować jest brak imprez w moim mieście.
Na wstępie wynająłbym profesjonalną ochronę, ale nie wiem co z resztą, mam znajomych DJ którzy z pewnością by grali i mają strony internetowe na których promują wszystkie imprezy w okolicy więc spokojnie reklama by była. W dodatku sam tworzę strony www więc mógłbym zrobić dobrą wizytówkę klubu/projektować plakaty.
Chciałbym postawić głównie na 2 dni - Piątek Hip Hop, Sobota Techno, myślę że spora ilość osób zawitała by do tego klubu, na początku wejście za 0zł a tylko zarabiać na alkoholu.
Proszę o informację o czym powinienem poczytać, jakie pozwolenia znaleśc itp.
Z właścicielem baru dogadam się na wynajęcie sali / połowę zysku, Sala jest przygotowana posiada wszystko - bar, stoliki, lodówki itp.
Proszę o informację co należało by najpierw zrobić zanim nawiążę współpracę z właścicielem lokalu, póki co środki nie pozwalają na wybudowanie/wykupienie lokalu.
Pozdrawiam i będę wdzięczny za podpowiedzi.