Witam !
Pomysł to organizowanie wystaw ( własnych prac , lub tych które mam na własność ).Kwestia taka do organizowania wystaw potrzebuję rejestrować działalność gospodarczą czy mogę to robić w stylu prywatnego kolekcjonera/artysty który pokazuje szerzej swoje eksponaty.
Sprawa wygląda jasno po prostu czy jest jakiś sposób aby unikną formalności związanych z rejestracją DG , czy mogę to wystawiać jako artysta. Nie wiem czy jest tak teraz ale kiedyś to były tak zwane "wolne zawody" bez opodatkowania lub z minimalnym czy jest tak dalej ?
Szczerze to nie musiał bym zatrudniać nikogo prócz samego siebie. O osoby oglądające się nie martwię bo ten temat w szkoła różnych typów i różnego stopnia jest poruszany, aczkolwiek żaden z uczniów nie ma możliwości zobaczenia tego na własne oczy. Wiem że firmą działająca w tym temacie działa na terenach nadmorskich więc o konkurencję się nie martwię a nawet odbyłem rozmowę z właścicielem i on ma to jako DG z tym że to jest jego jedna z gałęzi pracy a ja bym robił tylko to.
Kwestia do oczytanych w tych sprawach : Czy jest możliwe takie coś ? aby bez rejestracji DG prowadzić taki system pracy ?
Pozdrawiam i Proszę o odpowiedź.