|
Organizowanie wystaw w szkołach |
Organizowanie wystaw w szkołach
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zastanawiam się, czy by nie było dobrym pomysłem organizowanie małych wystaw w szkołach podstawowych.Powiedzmy miałbym kolekcję przedmiotów (związanych z historią Polski)-dokładnie o co chodzi nie chciałbym zdradzać i udostępniam ją do obejrzenia uczniom.Poza tym byłyby jakieś większe plakaty nawiązujące do tematu wystawy.Obejrzenie wystawy wiązałoby się z zapłaceniem symbolicznej złotówki.Według Was ma rację bytu mój pomysł?Pewnie uczniowie byliby zadowoleni ,że jedna lekcja by im minęła a poza tym zawsze by się czegoś więcej dowiedzieli o historii Polski.Wiem,że najlepszym sposobem byłoby skontaktowanie się z dyrekcją szkoły no ,ale chciałbym najpierw od Was usłyszeć jakiejś opini na temat mojego pomysłu.
Wszystko zależy od tego w jak dużym mieście mieście mieszkasz i jak dużo (oraz jakie) masz te "hisotryczne przedmioty". Jeśli uważasz, że jest ich wystarczająco dużo, aby móc zrobić z nich całą wystawę to myślę, że to całkiem niezły pomysł. Jednakże zastanowiłbym się nad ceną. Biorąc pod uwagę, że w szkole podstawowej jest średnio około 500-600 uczniów, to myślę, że symboliczna złotówka za osobę to trochę mało. Myślę, że dla dzieci, a właściwie rodziców nie robi wielkiej różnicy, czy płacą za coś takiego 1 zł czy 2 czy 5. Ja bym dał cenę między 3, a 5 zł. Jest to 300-500% więcej przychodów dla Ciebie, a różnicy jak już wspomniałem dzieciom to nie robi.
LDZ
Witam !
Ty już organizujesz czy się dopiero przymierzasz ? Z autopsji wiem że 3zł już wywołuje bunt ( wśród nauczycieli ) po za tym patrzą żeby zostawić jakąś książkę czy inny bonus. Ja robię to od nie dawna i jestem przy cenie 2zł dla szkół podst. i gim. dla LO LP czy Tech za 3zł czasem za 4zł ale i tak muszę wtedy zostawić więcej rzeczy w szkole. Ja działam na terenie województwa małopolskiego i podkarpackiego. Powiem Ci że biznes dobry bo da się nieraz w dzień zarobić 800 czy 1000zł na czysto, ale są też dni że nie zarobisz nic a stracisz na telefony czy inne rzeczy. Jeśli to coś to Twoje hobby to inwestuj i pokazuj bo wbrew temu ludzie szczególnie Ci młodzi lubią oglądać czy słuchać ciekawych rzeczy.Czasem możesz mieć satysfakcje że powiesz coś więcej niż nauczyciel i słuchacze Cię docenią. Rada : unikaj czytania z kartki, jeśli masz na prawdę cenne rzeczy to staraj się żeby wchodzili oglądać w mniejszych grupach, generalnie od razu rozmawiaj albo w szkole z nauczycielami historii czy polskiego albo z dyrektorem. Pozdrawiam !
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Organizowanie wystaw w szkołach": - Organizowanie wystaw - Czy potrzeba rejestrować DG do wystaw ? - Organizacja wystaw slawnych dziel sztuki - Reklama w szkołach - eko żywność w szkołach-produkcja
• Strona 1 z 1
|
|