|
Orlen/Shell/BP |
Orlen/Shell/BP
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy ktoś z państwa kto miał do czynienia ze stacją paliw orientuje się ile można sprzedać paliwa na dobę???? Zakładam że stacja dobrze zlokalizowana...
Co oznacza dobra lokalizacja? Dobra w stolicy, mieście wojewódzkim, w powiecie czy na wsi?
Przy trasie przelotowej// ok 10tyś/aut na dobę!
musisz napisać do przedstawicielstwa tych firm w polsce ( o ile to nie Polska marka). Oni też muszą pozwolić Ci na wybraną lokalizacje czy im pasuje. Ja byłbym za shell jeśli Ci by się udało - co prawda paliwo niby ciut droższe, ale ja tam zawsze tankuje, i na dieselu przejeżdżam do 20% więcej, na ich paliwie....
I tam zawsze wracam. ;]
Tez myślałem o firmie Shell, kontaktowałem już sie z nimi są dosyć przystępni... Kurka myśle że był by to dobry binzes, tylko pytanie ile może udać sie sprzedać bo o marży już troszkę wiem... ;p
Pozdrawiam wszystkich!
na trasie którą często jeżdżę do wawy niedawno postawili Shell. I już widzę, że powoli mają tam ruch. Do tego mają ładną obsługę ;)) Tylko pamiętaj, że nie może zabraknąć LPG na stacji też. Jak się kontaktowałeś, to musisz się dowiedzieć albo uzyskać jakieś małe zeznania finansowe ich filli w podobnych miejscach. Nie wiem jak oni podchodzą do współpracy, ale niektóre, dają koncesję i pozwolenie na prowadzenie takiej działalności tylko wtedy gdy, oni tam sobie policzą i dowiedzą się, że nie splajtuje. Bo jak to będzie wpływać na całą markę. Musisz prowadzic dialog i jak najwięcej dowiedzieć się szczegółów. Potem policzyć koszty inwestycyjne i stałe, potem przeliczyć ile musisz mieć przychodu aby to Ci się opłacało itd...
Coś mi sie wydaje ze to strasznie ciezki temat jest ;) i bez ''Bańki'' nie podchodz...
Podobno 2-3tyś litrów na dobę w niezłym miejscu to standard... Jeśli sprzedałbym te 2-3... to było by świetnie. Starczyło by na niezłą wypłatę dla pracowników, bo przecież tez muszą żyć... ;p // Jak słucham o zarobkach na poziomie 1200zł to mnie szlak trafia!
Na właśnie inwestycja w "Bańce" się zamknie.. ale cóż.
inwestycja droga, ale jak się dobrze rozkręci to nić już nie trzeba innego w życiu robić ;)) no a jak ma się teren w pobliżu to zawsze potem można postawić jakiś zajazd, autosalon albo nawet MCa ;)
Pracuje na stacji na b...:P I powiem tak, średnio sprzedaż paliwa w tygodniu to ok 100tys litrów i marża za 1 litr to 4grosze. Najwięcej kasy jest ze sklepu czyli ok 40-60% marży na każdym produkcie. Na papierosach jest z 40groszy na paczce albo i mniej:P Dużo na auto myjni, ale są też minusy. Jeżeli należysz pod sieć to musisz robić to co oni chcą, a jak oblejesz kilka audytów, tajemniczych klientów to Cię wykurzą, u nas kierownik ma ok 40tys na łapę, a jest dzierżawcą, pzdr
Paliw? 100tys litrów na tydzień, marża 4grosze na litrze. Najwięcej zysku z produktów sklepowych!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Orlen/Shell/BP": - Stacja benzynowa Shell - PKN Orlen - Sprzedam SHELL HELIX 10W40 tanio - Tanie oleje silnikowe: Mobil, Castrol, Lotos, Elf, Shell itd - Dzierżawa terenu pod stacje paliw Orlen
• Strona 1 z 1
|
|