Załaczam mape tego miejsca jak i całej wsi.

|
Osiedle domków jednorodzinnych na odludziu. |
Osiedle domków jednorodzinnych na odludziu.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Podczas mojej ostatniej wizyty u rodziny w miejscowości Jadowniki wypatrzyłem tam właśnie jedno miejsce w które idealnie nadaje sie na budowe domków jednorodzinnych i małego punktu usługowo-rekreacyjnego. Jest to idealne miejsce do zamieszkania bo znajduje się blisko 30 tys. miasta a jednocześnie jest to miejsce spokojnie i ciche. Mieli by tam mieszkać ludzie średnio zamożni i liczba domków od 15-20 (może nawet więcej zalezy od powierzchi) + budynki rekreacyjne dla mieszkańców. Byłoby to osiedle zamknięte. Teren ten leży nad rzeką (narazie jest brudna ale można ja łatwo oczyscić) Oczywiście niechce tego budować teraz tylko może za kilkanaście lat kiedy zarobie pieniądze? I kiedy ci wszyscy rolnicy którzy tam jeszcze teraz uprawiają ziemie wykruszą się,przekażą swoim dzieciom tę ziemie a dzieci nie będą uprawiać. Więc stanie się to ugorem który ja mogę przejąć zamiast kupować! Tak chcę się tylko Was poradzić jakiej wielkości mogły by być działki wokół tych domków? Konkretnie chce jakiś porad (narazie ogólnikowych) Czy można np jakoś przejąć ugór?
Załaczam mape tego miejsca jak i całej wsi. ![]() ![]()
Szybko piszcie co myślicie o tym? Jak będe miał skaner to wam wkleje mój projekt osiedla w bo w paincie nie umiem zrobic :/ A jak myślicie lepsze będą połączone ze sobą domy czy oddzielnie każdy i czy garaż powinien byc przy każdym domu czy oddzielny parking? podziemny np?
![]() Nieduże domki 4-5 osobowe+garaże do tego budynek administracji i kompleks rekreacyjno-usługowy.
No co jest?! Nikt nic nie wie o budownictwie jednorodzinnym?
[quote][/quote]kiedy ci wszyscy rolnicy którzy tam jeszcze teraz uprawiają ziemie wykruszą się,przekażą swoim dzieciom tę ziemie a dzieci nie będą uprawiać.
A z kad wiesz ze dzieci nie beda uprawiać tej ziemi? Może sa przywiazani do niej i jej nie zaniedbają i nie sprzedadzą ? ?
No kto teraz ma gospodarke? Tylko ci co mają kilkunasto hektarowe pola a tam są wielkości ok 1 hektara więc po co ktoś to ma uprawiać? Z tego ani nie wyżyje ani nie bedą mieć ci ludzie czasu na uprawe tego. Teraz młodzież nie siedzi na wsi tylko wszystko studiuje a jak nie studiuje to idzie nawet na budowlanki i z gospodarstwem niema nic wspólnego! I jak tak sobie pomyślałem żeby przejąć te grunty przez zasiedzenie?
edit: Na dzień dzisiejszy te rejony to 60% pola uprawne a w 40% ugory, Tak myśle.
hmm...żeby przejąć to w taki sposób o jakim piszesz, to o ile się nie myle potrzeba 30 lat uzytkowania...no chyba że nie mam racji. weź to po prostu kup, skoro to ugory to cena powinna być jak za ugory, ale ja bym proponował dowiedzieć się najpierw w urzedzie gminy o plan zagospodarowania przestrzennego tamtego terenu, bo być może on nie przewiduje żadnych osiedli w tamtym rejonie, a jego zmiana to troszkę kosztuje. to tyle z mojej strony i powodzenia życzę przyszłemu dewaloperowi :)
No jeśli chodzi o ścisłośc to potrzeba 25 lat na przejecie gruntów. To akurat będę miał 40 lat wtedy :D Ale zawsze można kupić!
A jeszcze w gre wchodzi klasa tej ziemi,wydaje mi się ze to jest 3 klasa? Niewiem jak to wplywa na jej cene? Tam nie jest planowana żadna budowa czegoś to myśle że nie będzie problemów? Myślicie że tam ludzie by się osiedlili? mieli by własną droge do miasta nikt by im tam nie chodził żadnych maszyn rolniczych. Ze wschodu i północy widok na wzgórze 400 mpn z zachodu rzeka a z południa panorama oklicy. Tak myśle żeby wybudować tam co najmniej 2 ulice i wzdłuż tych ulic domki? Zabudowa szeregowa.
*** co za koleś....
rzekę se jakoś tam łatwo oczyści, ziemię dostanie za darmo od naiwnych właścicieli, ma tylko takie ogólnikowe pytanie, jakie działki wydzielić.... a wszystko to będzie się działo za 30 lat .... lubie to forum....oprócz dobrych rad, można czasem trochę fantastyki poczytać
hm...z tego wynika ze masz 15 lat,niezle
No mam 15 lat i niechce żeby taka ziemia mi przeszła koło nosa a przy okazji kaszana!
Rzeke można bardzo łatwo oczyścić...Nie wrzucać do niej śmieci. I to nie jest żadna fantastyka!!!
jak masz 15 lat to lepiej nie myśl o biznesie:)
na to przyjdzie czas jeszcze...
No ale nauka nie jest moją mocną stroną i ja chce zajmować się biznesem a nie szkołą!
Powiem ci tak
ci którzy za młodu rzucili nauke i robili "wielkie" biznesy teraz pracują jako zwykli robole , ci co konczyli szkoły a nie mieli żyłki do interesu też pracują jako robole,ale ci co robili i jedno i drugie z reguły dobrze na tym wychodzą. W obecnych czasach szkoła to podstawa,odpowiednie kontakty oraz szczęśćię do robienia interesów.{no chyba że masz dzianych rodzicieli}
Tu wam prezentuje zdjęcia terenu na którym ma być wybudowane to osiedle.
http://www.imagic.pl/public/pview/130220/DSC00234.JPG http://www.imagic.pl/public/pview/130221/DSC00235.JPG Troche przyczłapowo wyglądają ale postaram się to zmienić
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Osiedle domków jednorodzinnych na odludziu.": - Osiedle domków jednorodzinnych - Osiedle domków jednorodzinnych czynszowe - Osiedle - EKO Osiedle - osiedla domkow
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|