|
Osiedle eksluzywnych domów z drewna |
Osiedle eksluzywnych domów z drewna
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam. Mam do Was pytanie czy wybudowanie eksluzywnego osiedla domow w miejscowosci malowniczej z widokiem na polskie gory , czy jest to oplacalne(na poczatku mialoby powstac 4 ekskluzywne domy)? Czy wybudowac samo osiedle domow z drewna czy udogodnic jakos jeszcze potencjalnym klientom mieszkanie np:basen, kort tenisowy,sauna ?? Czy jest to oplacalne???
Wydaje mi się że typowy snob nie kupi takiego domu. Piszesz ekskluzywne domy - czyli domy dla snobów.
Twój pomysł jest dobry ale powinien trafić do innego odbiorcy, odbiorcy który czuje "temat" mimo to ile ma "siana, kapusty, hajsu, sałaty, kasy, monety itp." Mam nadzieję że zrozumiałeś przekaz... (?) Pozdrawiam, Kornelia
Wypoczynkowe, ekologiczne, zdrowe domy z drewna tak.
Ty odrazu że ten kto ma dużo kasy jest snobem. Snobizm - jest postawą objawiającą się chęcią zaimponowania innym osobom oraz wykazania swojej wiedzy na dany temat. Osoby takie często są nazywane snobami, przykładowo mogą to być części bywalcy oper, teatrów oraz spektakli, lecz jedynie w celu zamanifestowania swojej kultury, zainteresowań czy upodobań. Nierzadko osoby te nie są zorientowane w temacie bądź dziedzinie o jakiej się wypowiadają lub, w której biorą udział. jezeli ktoś mówi tak jak ty, to jest poprostu zazdrosna że ktoś inny ma wiecej kasy od ciebie. Taki domek ile może kosztować?, kilkaset tysięcy zlotych do miliona więc wiele osob może sobie pozwolić, a gdy bedzie widok na góry to będizesz miał klientów wtedy kiedy bedziesz mial te domki na papierze.
zgadzam sie z marcinkiem
dostepnosc domów po milion złotych ,jest oczywista szczególnie jesli to będa domki na weekend kazdy sobie kupi taki domek chetnie moze nawet dwa domki : jedne z widokiem na góry ,drugi np na mazurach te domki sie wam należą ,nie musicie się o nie prosić ,czy cós tam a basen i sauna to chyba juz jest standard ,a do tego pole golfowe wreszcie ktos pomyslał o pielegniakach ,brawo za pomysł
Co tak agresywnie? wyluzuj kolego.
Chodzi mi oto że jeżeli pojawia się słowo "ekskluzywne" to chodzi głównie o bogaczy, tak? Dużo osób bogatych uwidacznia właśnie cechy snobistyczne czyli kupiłam bluzkę za 2000 euro i pasek za 1000 dolarów. I obawiam się że tacy właśnie nie kupią takiego domka. Chyba że przyjdzie na to moda. Wszystko zależy od promocji i marketingu. Na jakiego odbiorcy będzie sie reklama skupiać. Ja naprzykład chętnie bym kupiła taki domek ale nie "ekskluzywny" wolałabym typową chatkę górską z kominkiem żeby było mi w niej dobrze, żebym mogła się zrelaksować i odpocząć jak przyjadę na urlop lub weekend. Nie jestem zazdrosna że ktoś ma więcej kasy ode mnie. Mam tyle ile mi potrzeba a innym nie zaglądam do portfela. Nie zrozumiałeś o co mi chodzi i tyle
Dobre! Kolombo jesteś spoko koleś i mistrz sarkazmu :) Pozdrawiam serdecznie! Kornelia
dzięki ,az sie zaczerwieniłem
a i tak zaraz ktos powie ze go obraziłem ciezkie jest zycie pieknych i inteligentnych
czyli uwazacie wszyscy ze to sie uda...miejscowosc ta znajduje sie pod Krakowem. Dommy z drewna i wysokim wyposazeniem i atrakcjami sa dobrym interesem??
Biznes wydaje mi sie powinien zadzialac bez wiekszego problemu, z tym ze nie nastawialbym sie tylko i wylacznie na polskiego odbiorce. Celuj w rynek niemiecki i brytyjski. W obu tych krajach wystepuje zjawisko wzmozonej migracji pozagranice tychze krajow a co za tym idzie zakup tzw "drugich domów". Rynek europy wschodniej jest dla nich atrakcyjny i nowy, przy dobrym marketingu mozna duzo wygrac.
Dla mnie cena i jakosc jest wazna pozatym oczywiscie tez remin wubudowania sma tez ostatnio mialam klienta ktory chcia chyba 65 domow ale szkieletowych chyba a ty jestes producentem jakie budujesz .A NO I ZAGRANICA TEZ JEST ZBYT pozdrawiam marzena
witam;
wszystko tak naprawde zależy od lokalizacji osiedla. pozatym musisz sobie odpowiedziec na pyatnie kto to bedzei finansował. założyć standard wykoczenia. porozmawiac z lokalnym agentem nieruchomości zerknąc na analizy lokalnego i ogolnopolskiego rynku nieruchomosci itd. i wiele wiele innych - nieruchomości to duży zysk ale tez dużo obliczeń i formalnosci. jak powiesz jak okolica to może coś podpowiem :) pzdr Mj
Nazwa miejscowosci to Lipnica, znajduje sie 45 km od Krakowa i 15 km od Bochni. Jest to piekna i malownicza miejscowsc co najwazniejsze dzialka na ktorej ma powstac to osiedle jest cicha i spokojna w w poblizu drogi asfaltowej lecz uczeszczanej bardzo rzadko przez samochody. Widok z dzialki rozciaga sie na pasma polkich gor. Teraz mam maly problem czy wybudowac drgoie rezydencje czy niewliekie domki jednorodzinne standartowe bez rzadnych wiekszych udogodniej typu(sauna,basen)
Standardowe domki buduje sie w standardowych lokalizacjach jesli piszesz ze miejscowosc jest piekna ,malownicza itd to chyba proponowal bym luksusowe apartament.
Aha jeszcze jedno sprzedaj je na zachodzie a szczegolnie na wyspach , tutaj w Angli rodacy zachwalaja jaka to Polska piekna (no i racja) ,co za tym idzie angole rozgladaja sie za domkami letniskowymi a co jest najciekawsze to interesuje ich w szczegolnosci Krakow wiec buduj chlopie bo kasa bedzie .
No tak... W zupełności się z tobą zgadzam... Ja też nie kupiłbym takiego "domka". W końcu skoro są dla snobów, to za nic nigdy nie chciałbym być jako taki postrzegany, a już nie wspomnę o przyznaniu się do snobizmu. Co innego zupełnie lansować się na motocyklu jako supelaska... ;) pozdrawiam lodowooki
Sprawdź również podobne tematy:
- Praca Szwecja osiedle domów z drewna
- Osiedle 70 domów jednorodzinnych vs. sklep spożywczy ? - Obróbka drewna liściastego stolarstwo wyroby z drewna - Import drewna , tarcicy , wyrobów z drewna - Osiedle - Dane na FV os. a osiedle ? - Bezpieczne i ekologiczne osiedle - Centrum czy osiedle...co wybrać - Osiedle jakiś pomysł?? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|