Witam, obecnie mam 18 lat i szukam pomysłu na własny biznes. Uczę się w technikum hotelarstwa, w 2 klasie.
W moim mieście mieszka ok 70tys. ludzi.
W biznes mogę zainwestować ok 5tys złotych.
Proszę o jakieś pomysły, porady za co z góry dziękuje!
|
Osiemnastolatek szuka pomysłu na biznes! |
Osiemnastolatek szuka pomysłu na biznes!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam, obecnie mam 18 lat i szukam pomysłu na własny biznes. Uczę się w technikum hotelarstwa, w 2 klasie.
W moim mieście mieszka ok 70tys. ludzi. W biznes mogę zainwestować ok 5tys złotych. Proszę o jakieś pomysły, porady za co z góry dziękuje!
0 danych co umiesz, w czym jesteś mocny.
Biznesu profesjonalnego nie rozkręcisz ucząc sie. Albo rybki albo kredki... Możesz jedynie coś pomyśleć aby tanio kupić i sprzedać drożej.
Spajki dobrze mówi. Trudno jest pogodzić biznes z szkołą. Ile czasu zostaje Ci dziennie ? nie wierze że jesteś 18-sto latkiem, który nie wyjdzie gdzieś na imprezę, z kumplami. Więc zostaje ci mały biznesik kup tanio - sprzedaż drożej, i tak to będzie wymagać trochę czasu.
dziennie no ok 15 ze szkoły wracam. Wiadomo na impreze czasami się pojdzie, ale wole zarobić jakaś kase, w soboty pracuje na weselach wiec poswiecam się bardziej pracy niż imprezowaniu. Ale chciałbym zrobić coś na czym mógł bym zarabiać również w tygodniu. W czym jestem mocny hmm: lubię branże w której się uczę: hotelarstwo, gastronomia itp. Hmm kupić taniej sprzedać drożej tylko na czym mogłbym najwiecej zarabić? Pzdrawiam
co to jest biznes profesjonalny??
ten handelek nazywasz profesjonalnym biznesem?
spajki, jeżeli tobie się wydaje że w biznesie są same "głupki" to jesteś w błędzie
a ty dominikon się ucz, dorabiaj sobie na weselach, bo tacy cwaniacy co to rzucają szkołę i robią biznesiki, to ich potem policja szuka, jak zrobisz maturę , wybierz się dalej na studia, potem znajdź dobrą pracę, poznaj biznes od środka, a na końcu się zastanów co z tą wiedzą zrobić
to niech ich policja szuka. Ja jak cos robie to uczciwie a nie zeby przkrety jakies robic.
Chcę cos otworzyc małego ucząc się zeby pozniej mieć wieksza wiedze i wogole. Wiec proszę o pomoc, co moe otworzyć, jak, itp? pozdrawiam
hmm
no widzisz dominikon najpierw trzeba rozumieć co się czyta, potem denerwować, niestety, moja ocena jest taka, z takim charakterem to ty biznesu nie zrobisz otworzyć to możesz drzwi jak wychodzisz, żeby sobie nosa nie rozbić
zal mi takich jak Ty. jak nie masz zamiaru pomoc to po co sie odzywasz? szukam kogos kto mi pomoze a nie mnie zjedzie ;] narka!
a ty myślisz że biznes to głaskanie i pochwały,
chłopcze, to miejsce gdzie trzeba się umieć zachować a nty ani nie umiesz czytać , ani się zachowywać, u mnie byś nawet pracy nie znalazł, nie mówiąc o współpracy jesteś niegrzeczny i.............
haha, bo jeżeli nie zauważyleś szukam pomocy jakiejś a nie wypowiedzi typu:
a ty dominikon się ucz, dorabiaj sobie na weselach, bo tacy cwaniacy co to rzucają szkołę i robią biznesiki, to ich potem policja szuka, jak zrobisz maturę , wybierz się dalej na studia, potem znajdź dobrą pracę, poznaj biznes od środka, a na końcu się zastanów co z tą wiedzą zrobić
no tak,
pyta, dostaje odpowiedź, nie podoba mu się odpowiedź bo on by chciał od razu pieniądze, to warczy i ujada, jak typowy żebrak, "dasz bułkę z szynką", szynkę by zjadł, a bułką pogardzi, no niestety taka młodzież z tych małych miasteczek, trafi do większego to by wszystkich nożem traktowała, do kamieniołomu!!!! a nie do biznesu
ja rzuciłem szkołę dla biznesu mam podstawówke - i co jestem oszustem - NIE.
Nauka dla mnie osobiście jest zbędna, jeżeli czegoś potrzebuję kupię książki, zapytam znajomych przedsiębiorców i po problemie. Zobacz na allegro co się dobrze sprzedaje i postaraj się znaleźć dobrego cenowo dostawcę / importera, dużo nie zarobisz, ale zawsze coś jest. No i przy okazji nauczysz się robić biznes
siemasza,
nie uogólniaj, czy wiesz ilu oszustów jest na tym forum? ja osobiście spotkałem 2, nie na forum, tylko już na konkretnych rozmowach, więc coś o tym wiem, a od szkoły to raczej nie odpędzaj.. jeżeli masz dobry charakter to dobrze, ale niestety nauki nigdy nie za wiele
a czym się zajmujesz?
szczęście i cud w życiu bo czysta okazja, nawet nie szukałem
import oleju rzepakowego na Wschód. Za kilkanaście dni dojdzie mączka rybna
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Osiemnastolatek szuka pomysłu na biznes!": - Młody szuka pomysłu na biznes. - absolwent administracji szuka pomysłu na biznes??? - 16 latek szuka pomysłu na biznes lub drobnej inwestycji - Młody, Ambitny człowiek Szuka pomysłu na Biznes - Ambitny, młody człowiek - szuka pomysłu na biznes?!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|