|
Osoba fizyczna czy spółka cywilna? |
Osoba fizyczna czy spółka cywilna?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam, mam następujące pytanie... Chcę założyć działalność gospodarczą i nie mam zamiaru zatrudniać nikogo. Pracuje na pełnym etacie więc nie muszę płacić ZUSów tylko zdrowotne wiec czemu by nie sprobowac? Chcialbym sie dowiedziec jak sie zdefiniowac, czy jako osoba fizyczna, czy spolka cywilna a moze cos jeszcze? co jest korzystniejsze, interesuja mnie rowniez formy opodatkowania, ktora bylaby w moim przypadku najkorzystniejsza. Moja dzialalnosc bedzie polegac na handlu wirtualnymi dobrami, poczatkowo mysle iz dochod nie bedzie bajoński
Pierwsze dobro wirtualne do sprzedaży już masz -"jednoosobowa spółka cywilna" . Dobre. Czekam na dalsze pomysły.
spółkę cywilną muszą założyć co najmniej 2 osoby.
texashotdog, dziekuje za konkretna odopwiedz :) jestem w tym nowy, w sumie mam dobry pomysl tylko musze sie zaglebic w to wszystko co i jak dziala, sporo czytam ale dopiero zaczynam
[at]smarek lec na jakies forum z dziecmi, moze tam znajdziesz kogos na swoim poziomie
Twój post jak i co najmniej 90 % pozostałych utwierdza mnie w przekonaniu że na takowym jestem.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Osoba fizyczna czy spółka cywilna?": - osoba fizyczna ---> spółka jawna - jak to zrobić ?? - Spolke Cywilna na Osobe Fizyczna? - PP a osoba fizyczna - Osoba fizyczna a DG - DG Osoba fizyczna, zamiana na sp. z o.o.
• Strona 1 z 1
|
|