Witam, mam taki pomysł i chciałbym usłyszeć wasze opinie na ten temat. Mam mały wkłady pieniężny, z tym, że teren chciałbym wdzierżawić w takim miejscu, którym dla każdego wójta burmistrza było by to atrakcyjne przedsięwzięcie z powodu terenu górskiego i dużego bezprobocia a jak wiemy każda baza turystyczna napędza w okolicy koninkture, jak bym dobrze porozmawiał to na atrakcujnych warunkach może uzyskał bym teren w dzierżawe.
Chodzi o pomysł założenia profesionalnego ośrodka turystycznbego z ułożonym programem dla 3 grup. Pierwsza grupa to typowe mieszczuchy ludzie na ogól leniwi dla których każdy wujazd kończy się popijawą dla nich przeznaczone były by domki z grillami i przygotowane typowe wycieczki krajoznawcze po kotlinie Kłodzkiej. Druga to osoby szukające małej adrenalinki -wycieki piesze i rowerowe i spływy kajakowe ale o małej intensywności. 3 grupa to imprezy team builiding głównie dla firm -noclegi w namiotach wojskowych, przejazdzki quadami, elementy wspinaczki, wycieczki gorskie, paintball. Baze chciałbym również przygotowywać z myślą o harcerzach i zorganizowanych grupach(kolonie) które mają swój program. Obecnie jeszcze studiuje prawo, ale mam kontakty z instruktorami wojskowymi i cywilnymi, wiem jak rozmawiac z politykami i moglbym liczyc na pomoc ze strony ludzi ktorzy siedza w dotacjach unijnych. Mam pytanie czy warto w to wchodzic i czy cieszylo by sie to szrszym zainteresowaniem biur turystycznych i najwazniejsze czy warto sie szarpac z politykami i zaciag kredyty???