|
Ośrodek wczasowy |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Witam. Kupiłam ośrodek wypoczynkowy. Pieniądze mam, oczywiście pożyczone :) i nie muszę pisać bp dla uzyskania kredytu, ale przudałby się do dotacji z UE. Czy ktoś mógłby mi pomóc, podsunąć jakiś plan biznesplanu,naprawdę nie wiem od czego mam zacząć :( Czy ma być opisana na wstępie okolica, ile ludzi mieszka, gdzie pracują? Naprawdę nie wiem :/ Chciałabym otrzymac zwrot części kosztów wymiany okien, ogrzania głównego budynku i poprowadzenia ogrzewania do osobnych domków, słyszałam o ogrzewaniu z dna jeziora, tylko nie wiem gdzie i do kogo się zgłosić.Trzeba wyremontować lub powymieniać sprzęt żeglarski.Dobudowac piętro z pokojami,wymienic dach,wyremontowac łazienki w domkach i dodatkowo postawic parę domków.. Ośrodek jest w małopolsce i podobno są jakieś pieniążki z tytułu promocji małoposki... Bardzo dziękuję za jakiekolwiek sensowne odpowiedzi, na pewno wszystkie pomysły się przydadzą
Dodam jeszcze, że mam już zarejestrowaną firmę i nie wchodzi w grę dotacja z UP. Nie wiem jeszcze o dofinansowanie czego mogę się ubiegac...
BP pod dotację są zrobione w formie pytań i odpowiedzi także nie będzie problemu co po czym pisać.
dziekuje za informacje ale jak mozesz mi powiedziec gdzie tych pytań i odpowiedzi szukać..? może jakiś link? będę wdzięczna
Do każdego konkursu będzie dokumentacja. W dokumentacji znajdziesz gotowy szablon BP do wypełnienia.
jesli czujesz sie niepewnie mozesz tez isc do fachowcow. Oni przeprowadza Cie przez cala dorge od punktu a do z i uniekniesz pewnych bledow. Takie firmy pobieraja jakas oplate (% dotacji, nie wiem jak duzy, ale chyba nie przesadzaja bo w koncu obydwu stronom musi sie to oplacic), ale bledy mozna popelnic juz przy wyborze koloru dlugopisu. Wojtek, ktory Ci odpisuje prowadzi taka firme, sa tez inne na pewno w twojej okolicy. Z bardziej szczegolowymi pytaniami wal do niego.
|
|