Od jakiegoś czasu po głowie chodzi mi pomysł dotyczący otwarcia call center. Na początek myślę o skromnej wersji - ok. 20 stanowisk dla konsultantów + zaplecze biurowe. Na chwilę obecną do dyspozycji mam 90 000 zł + ewentualnie to co udałoby się uzyskać z dotacji na otwarcie działalności (nie prowadziłem jej do tej pory). Zdaję sobie sprawę, że jest to zdecydowanie zbyt mało, ale mam na oku 2 'inwestorów', którzy mogliby być zainteresowani tematem;-) Ogólnie myślę, że z pozyskaniem środków dam radę. Lokalu nie mam. Trzeba byłoby coś wynająć w Krakowie... Pracowałem jednak jakiś czas w pośrednictwie nieruchomości i zostało mi sporo znajomości, więc myślę, że tutaj też byłbym w stanie znaleźć jakąś fajną lokalizację za przyzwoitą kasę.
Czy orientuje się ktoś jak wygląda problem wejścia na rynek w przypadku nowych call center? Czy ciężko jest pozyskać poważnych i sensownych partnerów, dla których można byłoby świadczyć usługi telefoniczne (i inne)? Nie miałem styczności z pracą w call center, więc będę bardzo wdzięczny za informacje.
Z góry dzięki.