|
Otwarcie firmy pośredniczącej w imporcie towarów z Chin |
Otwarcie firmy pośredniczącej w imporcie towarów z Chin
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam.Jestem studentem drugiego roku.Doświadczenia związane z inwestowaniem nabywam od dwóch lat,ale do tej pory były to tylko inwestycje w lokaty bądź w Fundusze.Obecnie posiadam 80 tys zł na koncie.Chciałbym mądrze zainwestować te pieniądze i ruszyć w końcu z własnym biznesem.Na dzień dzisiejszy mam pomysł stworzenia firmy która zajmowałaby się tworzeniem dokumentacji hydrologicznych i operatów wodno prawnych-mój Ojciec jest z wykształcenia inz melioracji i tym się zajmuje.Ja również mam niemałe doświadczenie w tej dziedzinie.Dodam ,że mój Ojciec jest cenionym fachowcem w naszym powiecie. Tylko to jest narazie jedna z wielu możliwości jakie biorę pod uwagę. Jak myślicie czy to jest dobre rozwiązanie?Drugą moją wersją jest otwarcie firmy pośredniczącej w imporcie towarów z Chin do Polski dla dużych przedsiębiorstw.Mógłbym wejść w spółkę z bratem który pracuje w spedycji już 10 lat i ma duże znajomości w CHinach.Tylko tutaj problemem jest moja śmieszna suma 80 tys zł.Potrzebowałbym minimum 300 tys na start(byłoby to na terenie Warszawy). Ale poki co schodzę na ziemie i kombinuje coś w swoim rodzinnym mieście- dodam ,że liczy ono 20 tys.Jaką działalność poradzilibyście mi zainicjować na terenie małego miasta z 80 tys kapitałem? Z Góry dzięki za szczere odpowiedzi. Dodam ,że bardzo mi na tym zależy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Otwarcie firmy pośredniczącej w imporcie towarów z Chin": - poszukuje firmy / osoby posredniczacej w imporcie chiny usa - Kontrola jakości towarów z Chin, import z Chin - Pomoc w imporcie z CHIN - POMOC W IMPORCIE Z CHIN - MAM 50tyś I MYŚLĘ O IMPORCIE Z CHIN
• Strona 1 z 1
|
|