|
OTWORZ BUTIK Z EKSKLUZYWNYM OBUWIEM |
OTWORZ BUTIK Z EKSKLUZYWNYM OBUWIEM
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Serdecznie zapraszam do dyskusji na temat otwarcia butiku z ekskluzywnym obuwiem
serdecznie odradzam , chyba ze jestes rekinem biznesu ale chyba nie to było twierdzenie teraz bedzie trzeba ja udowodnić ( jak w szkole ) wspołpracuję z firmami ( branza nieistotna ) z górnej połki , najwyszej w Warszawie a jak w Warszawie to i w kraju koszt wynajecia jednego lokalu , przez jedną z firm , to ok 50 000zł miesięcznie ( to nie pomyłka ) wszystko jest OK jak się kręci jak jednego miesiaca nie było obrotu a trzeba było zapłacic za wszystkie lokale to co ? sraczka w firmie ja płacisz za lokal 3000 , no 5000 zł to mozna z innego miesiaca dołozyć przy wiekszych przedsięwzieciach rzadko kto ma na wyłozenie w kieszeni 100 000 zł za dwa lokale jak masz duzo kasy to fajnie - warto jak nie - duze ryzyko ( nie mówie ze nie warto , mówię ryzyko ) wiem ze moze zaraz pojawią sie tacy którzy ,,wiedza lepiej " i słusznie ja mam swoje subiektywne , nie poparte wiedza i doswiadczeniem zdanie i tego sie 3mam
Dziekuje za szybka odpowiedz
znalazlem firme ktora dolozy sie do takiego butiku np jezeli mam 80 tys 40tys daje na dlugie terminy platnosci do tego jeszcze dochodzi dotacja z UP OK 14 tys czyli za ok 66 tys moge miec wlasny butik ? Bo to marzenie mojej zony :-)) taki prezent . pozdrawiam
aaa, nie , to ja cie próbuję uprzedzi co moze być ..
a tu chodzi o prezent dla zony za 80 000zł to inna sprawa przeciez nie musi zarabiac na siebie wazne zeby miała zajecie zartuję a co to zmienia ze dla zony ? jak nie bedzie obrotu a koszty duze to i tak ty zapłacisz butik i do tego ekskluzywny to w drogich centrach duzy czynsz szanasa ale i ryzyko jak ekskluzywny to i towar ekskluzywny - czytaj drogi - czytaj mało tej kasy na ekskluzyw bo chyba i wyposazenie w to wejdzie a to tez koszt i to nie mały
dzieki za odpowiedz,
wiesz dzieki , podjolem decyzje zamiast trzymac w skarpecie lub inwestowac na GPW wole juz zonie otworzyc taki butik- obuwie sprzeda sie zawsze, bo na boso chodzic przeciez nie wypada co sie nie sprzeda obiecali ze wymienią wiec gdzie tu ryzyko ?? Sam wiesz jak kobiety reagują na zakupy a wszczegolnośc na dobre skórzane obuwie- i zona na oku bedzie :-))
tak własnie myslałem a ty ,,prezent " a pytasz gdzie ryzyko ? jak jest dochód to ryzyka nie ma to ze obiecuja wymiane tez rozumiem tylko jak się nie wstrzelisz w towar a klapki zostana na zime to ... tu własnie widze ryzyko hurtownia tez obiecuje wymianę , ale jak masz kupic jak kupisz to ci powiedzą ze to twoje obracałem tym wiec nie mówie teoretycznie a z praktycznym doświadczeniem i butami z Włoch część damkich kozaków mam do tej pory mam w czym chodzić do konca zycia heheheheh
czytalem umowe jest ok . wiesz rozumiem- wyboru fasonów musiales dokonywac sam zakupiles to obuwie w tym przypadku jest inaczej rowniez je zakupuje, ale mam mozliwosc wymiany towaru nie kupuje z hurtowni bo to normalne ze chcą towar wypchnąc i nie doradzą co sie sprzedaje tylko za jakie faktury ma hurtownia do zaplaty u producentów co do "wstrzelenia" nie widze problemów umowa kontraktacji na caly rok i tak obuwie bedzie dostarczane systematycznie wiec nawet calej gotówki nie musze inwestowac bo dostawy następują systematycznie, a co do kozakow to moze oddaj zonie, lub sprzedaj na jakims portalu aukcyjnym.
ty , doradca
jakbym dał zonie obuwie z przed kliku sezonów to by były moje ostanie dni na świecie hehehehh sam daj zonie niemodne obuwie to zobaczysz co ci zrobi i dwa butiki nie wystarczą a tak na marginesie jak sam prowadziłem biznesy to była kasa i spokój jak zona chciała prowadzić to sie zaczęły problemy czego i tobie .... nie zyczę powodzenia
ja równiez bym oberwal za te kozaki z przed 3 sezonów ;-)) no coz Biznes ?? Jedyne co pewne w biznesie to zmiany ....
powodzenia
W jakiej cenie ma być wystawione to ekskluzywne obuwie i w jakim miejscu ( małe, duże miasto, centrum handlowe) Dla jednych ekskluzywne obuwie to takie za około 2000 i w górę za parę i taki butik musi mieć odpowiednia lokalizację, dla innych buty za 200 to spory wydatek. Pisząc że nikt nie chodzi boso, masz rację ale myślę że 80 procent naszego społeczeństwa kupuje buty do 200 zł, jakieś 18-19 procent powyżej 200 zł, a 1-2 procent stać na ekskluzywne obuwie. Może więcej szczegułów.
Widziłem inne posty kolegi GREN i widze że reklamuje www . poie . com . pl Najlepsze jest to że uważa buty w cenie od 89 zł za ekskluzywne nie ośmieszaj się.
Po odpowiedzi na pytanie Abartech (podpinam się pod to pytanie) daj znać czy może był byś zainteresowany wyrobami ze skóry jak : Kurtki, paski, portfele, torby biznesowe, torebki damskie, wszystko ze skóry owczej, koziej, cielęcej NAPPA (różnej selekcji - do wyboru).
Istnieje możliwość na indywidualne zamówienie wykonania opakowań z nadrukami - logo firmy. Nie jest to ogólnie dostępna ostatnio chińszczyzna, wcześniej mogę pojawić się z próbkami.
Witam ,
dlaczego dyskusje nazywa sie reklamą ?? Co do ekskluzywnych prosze o definicję .
jesli tylko cena decyduje ze coś jest ekskluzywne to jaki jest przedział cenowy ? dla jednych ekskluzywne bedą buty z aligatora robione na wymiar dla innych buty adidasa z wyprzedazy kupione w Realu z kosza dla innych ruski dres w ładne, odblaskowe kolory
zgadzam sie z kolegą kolombo999 trudno jest zdefinjowac ze cos jest ekskluzywne mysle ze jest to okreslenie umowne( wylansowane) bo rowniez dziennikarz piszący tekst moze go nazwać ekskluzywnym rowniez paparacci moze zrobic zdjecie i nazwac go ekskluzywnym ( zdjecie malej myszki ktora skrobie serek )wiec obuwie tez moze byc ekskluzywne , a kolega Abartech nie umawia sie Grenem i ma do tego prawo i tak dzieki za opinię!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "OTWORZ BUTIK Z EKSKLUZYWNYM OBUWIEM": - Otwórz sklep z obuwiem - Otworz sklep z obuwiem - INWESTYCJA W GIELDE CZY W BUTIK Z OBUWIEM?? - Pomysł na biznes. Handel ekskluzywnym oświetleniem. - Otworz dyskoteki
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|