|
Otworzenie DYSKOTEKI |
Otworzenie DYSKOTEKI
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam wszystkich mam dopiero 18 lat ale mysle o powaznym planie otworzenia dyskoteki chce ja otworzyc z moim przyjacielem.chce zbudowac ja od podstaw. chcem wziac na to kredyt okolo miliona mysle ze tyle wystarczy.co trzeba zrobic by dostac taki kredyt.moze cie mi troche opisac jak ja postawic jaki sprzet koszty i inne szczeguly.zgory dziekuje do uslyszenia
najlepsza inwestycja jest nauka,wiec lepiej ucz sie,nikt ci nie da kredytu jak nie masz odpowiednich zarobkow na milion zlotych,ba nawet na 2 tys o ile sie nie myle.
kolego idż do banku i zapytaj tam ci dokładnie wytłumaczą
o czym ty piszesz ? milion kredytu ? na dyskotekę chyba ci PROWIDENT zostaje ale oni są dość drodzy................... zanim coś takiego napiszesz to pomyśl choć troszkę ale najlepiej idż do banku i tam porozmawiaj p.o.w.o.d.z.e.n.i.a
ja niewiem panowie ja was tylko prosze o pomoc a wy namnie najezdzacie.z kredytem sobie jakos poradze.ale chodzi mi glownie o koszta jak postawic naco zwrucic uwage wyszczegulnijcie mi to wszystko z kosztami bardzo bym oto prosil a nie namnie najezdzacie.
lukasz ak zapomnialem o tym ale chyba nie sadzisz ze ktos przy takim biznes planie da mu milion kredytu?zwlaszcza ze ma 18 lat i pomysly chore....takze radzilbym pomyslec nad czyms innym.
ja cie rozumiem lol ale ja niechcem tego robic teraz w wieku 18 lat jeszcze nie poczekam jeszcze troche jeszcze chodze do szkoly ale taka dyskoteka jest moim marzeniem.i ja chcem cos takiego odtworzyc bo niem zamiaru rypac jak wul do konca zycia rozumiesz
wiesz,mam wrazenie ze slabo znasz realia takiego interesu,myslsz ze postawisz i wszystko bedzie cacy?zapomnij jest wiele nieoficjalnych barier ktorych nie da sie przeskoczyc
no wlasnie i chcem zebys mi troche otym wszystkimopowiedziel bo mysle ze chyba wiesz cos otym interesie.ja chcem tylko informacji i pomocy
przeszukaj forum bylo tego pelno,moja wiedza to minimum z minimum;)
policz sobie jaką powierzchnię zajmuje dyskoteka, pomnóż przez dwa (parkingi, wolna przestrzeń, etc.) i jeszcze raz pomnóż przez cenę za metr działki w okolicy gdzie chcesz zrealizować inwestycję :-)
milion albo niewiele mniej to musisz mieć na start.
1.Jak nie masz hipoteki pod zastaw to narazie zapomnij
2.Jak nie masz środków własnych , to będziesz musiał pracować dobre kilkadziesiąt lat wraz z kolegą ,żeby np. za granicą dorobić się 500 tyś zł. 3.Załóważ jak drogie są grunty,potrzebujesz naprawde dobry gruny w dobrej lokalizacji,z dala od zabudowań i przy w miare głównej drodze 4.Koszt wybudowania dyskoteki wraz z wyposażeniem za mln zł?Chyba jak będziecie to razem z kolegą budować,poczynająć od kopania fundamentów łopatą. 5.Wyposażenie dyskoteki to są ogromne koszty i mogą się szacować od paru nastu tysięcy do praktycznie nieskończoności.Sama loża antypalna kosztuje 3 tys. ,a potrzebujesz takich 50.Dwa nagłośnienie,światała itp. to kilkaset tysięcy (mała knajpa gdzie jest parkiet wielkości pokoju w mieszkaniu to koszt 10 tys.).Zabudowa baru to koszt 10 -20 tys.A pamiętajmy,że to dyskotekta dla młodzieży,gdzie musi być nowoczesny design 6.Jak można zakładać coś bez biznes planu i pomysłu na przyszłość ?
Chłopcze proponuję skończyć z dyskotekami a wziąć się ostro za naukę.
Chcąc cokolwiek otworzyć trzeba mieć trochę pojęcia o biznesie, sądząc po tym co napisałeś, pojęcia zielonego nie masz co to firma, kredyt itp. Książki, net, poczytaj, spróbuj zrozumieć to i wtedy zadawaj pytania. Kredytu nikt ci nie da tak wielkiego, nawet jeśli będziesz miał dom, samochód czy hulajnogę z napędem hybrydowym, na taką kwotę 1mln ! Więc proponuję zrezygnować w chwili obecnej z pomysłu, bo jak sam powiedziałeś „jeszcze nie teraz”, za parę miesięcy odechce ci się dyskoteki, a będziesz chciał „PUB”, albo „night club”. Więc proponuję zapomnieć o dyskotece za 1mln, wziąć książkę i zacząć czytać o przedsiębiorstwach.
Może agencja towarzyska , koszty o wiele mniejsze w porównaniu do zysków ;)
Ale sie usmiałem :)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|