Witam!
Od dłuzszego czasu przegladam to forum z nadzieja ,ze znajde jakies wskazówki co do rozpoczecia działalnosci gospodarczej na własny rachunek ,wiele rad zaczyna sie od słów "rób to na czym sie znasz" ,postanowiłem wiec ograniczyc swoje fantazje biznesowe do branzy stolarskiej bo na tym sie znam mam doswiadczenie oraz niezbedne narzedzia elektryczne i reczne choc nie mam typowych maszyn do drewna oraz lokalu co wiaze sie z dosc duzymi kosztami Mysłałem o usługach- układanie parkietów, boazerii , drobne stolarskie przeróbki ,instalacja stolarki budowlanej itp.
Mieszkam w niewielkiej miejscowosci ok. 5 tys mieszkanców, w promieniu 20 km jest kilka miast 10-35 tys mieszkanców.Wiem ,ze ogólnie brakuje fachowców w branzach budowlanych poniewaz wielu wyjechało do zamozniejszych krajów UE.
Jak uwazacie co moze byc bardziej korzystne zostac w Polsce i prowadzic tego typu usługi bedac niezaleznym pracownikiem i jednoczesnie włascicielem firmy czy tez wyjechac i pracowac np. w Anglii dla jakiegos pracodawcy.