witam serdecznie
ostatnio przypomniałem sobie o pomyśle który wpadł mi kiedyś przechodzą nieopodal dworca PKP w szczególności tam lub przy przystankach o większy natężeniu ruchu w moim mieście można spotkać osoby sprzedający prasę można powiedzieć archiwalną starej daty o połowę taniej lub trochę mniej jak widać dużo osób jest zainteresowane taką wyprzedażą nieaktualnej prasy sam jak przechodzę w pobliżu takiej wystawy zawsze zawieszę oko na jakimś interesującym mnie wydaniu który przeczytam w domu, w pracy, w podróży o wiele taniej choć stary i mój pomysł wiąże się z tym żeby otworzyć tego typu dogadać się przykładowo Kolporter o wykupowaniu takiej prasy i sprzedawaniu ich w typowy kiosku tyle że oferowane były by tylko właśnie archiwalne wydawnictwa gdzie klienci mogli by o wiele taniej kupić prasę na którą szkoda im pieniędzy, znaleźć np płytkę do brakującej kolekcji, książkę z jakiejś kolekcji oferowaną przez jakąś gazetę lub w cenie aktualnego numeru będzie mógł kupić aż trzy starsze ale których jeszcze nie miał okazji czytać.
co o tym sądzicie ?!?
z góry dziękuję za posty
pozdrawiam