Witam.
Kilka tygodni temu wpadłem na pewien pomysł aby wykorzystać umiejętności moich członków rodziny do otwarcia im jakiegoś małego biznesu. Zacząłem od mamy, pracującej od kilkunastu lat w przedszkolu, ukończyła sporo kursów, która posiada bardzo dobry zmysł plastyczny, potrafi wykonać naprawdę super ozdoby (wszystko ręcznie) niczym nie odbiegające jakością i solidnością wykonania od tych które leżą na półkach sklepów gdzie można kupić ozdoby wszelkiego rodzaju, poczynając od ozdób okolicznościowych na Wielkanoc, Boże Narodzenie, poprzez różnorakie ozdoby na stół (niekoniecznie świąteczne), bardzo ładne kartki okolicznościowe np. z wykorzystaniem techniki Origami. Po kilku tygodniach jej pracy widać efekty. Pokazała mi przykładowe projekty, które bardzo mi się podobają. Nie ukrywam, że chciałbym pomóc mamie w szukaniu odbiorców na tego typu produkty. Brakuje im tylko ładnego opakowania(np jakieś pudełeczka z cienkiego plastiku).Sądzę, że świetnie prezentowałyby się w różnego rodzaju sklepach z ozdobami, sklepach papierniczych jak również w salonach prasowych i tym podobnych. Ilość produkcji mogłaby być spora ze względu na możliwość zaangażowania całej rodziny. Chciałbym spytać się Was drodzy forumowicze, gdzie mogę znaleźć zbyt na tego rodzaju produkty. Jak mogę zainteresować tym produktem hurtownie, pojedyńcze sklepy, salony prasowe? Czy Waszym zdaniem taka dodatkowa praca ma sens? Od razu mówię, że dochody liczą się w mniejszym stopniu. (choć nie są bez znaczenia, podwojenie pensji nauczycielskiej byłoby z pewnością miłym dodatkiem) Ważniejsza jest satysfakcja mojej mamy ze zobienia czegoś co spodoba się pewnej rzeszy odbiorców. Pozdrawiam i czekam na rozsądne odpowiedzi z Państwa strony. Pozdrawiam. Hubert Z.