Witam
Paczki do jakiej gramatury nie sa sprawdzane przez Urząd Celny ?
Slyszałem, że do 5 kg, jak sie to ma z prawda ?
|
Paczki- Pytanie |
Paczki- Pytanie
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam
Paczki do jakiej gramatury nie sa sprawdzane przez Urząd Celny ? Slyszałem, że do 5 kg, jak sie to ma z prawda ?
według mnie sprawdzają jak chcą, waga jest bez znaczenia
kiedyś mi sprawdzili list 200g z innego kraju UE
Nie,to nie jest prawda:))))
Witam ,
Mam takie pytanie, mieszkam w Polsce kolega ze wschodu kupował sprzęt RTV na eBay i sklepach internetowych w Niemcach. Ze wglądu tego ze Niemcy nie zgodziwszy wysyłać przesyłki na wschód kolega poprosił mi żebym przyjął te paczki na swój adres i wysłał dalej to pocztą. Czy mogą być jakiś problem w tej sprawie, bo tam duże co on kupuje?
Zależy to od tego - co kupił, a co naprawdę może się tam znajdować, czy już opłacił transport jeśli chodzi o niemieckie firmy kurierskie to nie wiem jak pobierają opłatę. Ale jeśli dobrze go znasz, to nie masz czego się obawiać. :)
Znajdzcie sobie kogs w niemczech aby wam odbieral paczki i raz za jakis czas wyslal kurierem albo przywiozl do Polski . Paczka o wadze do 20 kg kosztuje w DHL na Ukraine 44€ do Polski taka sama paczka kosztuje 32€ a na terenie niemiec 12€ . HERMES nie wozi nic na Ukraine a DPD i UPS to nie wiem a kurier do Polski za palete bierze 80 zl - jezeli sie myle to prosze popraiwc ...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Paczki- Pytanie": - Paczki kurier - MĄDRE PACZKI - PACZKI-LOGISTYKA - Paczki ekonomiczne HK. - PACZKI z helem
• Strona 1 z 1
|
|