|
PAF i Teletorium |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
Czy ktoś wie coś o tych firmach? Każda opinia będzie dla mnie ważna. Pozdrawiam
Wiem że wymagania nie są duże finansowo też się zastanawiam czy w to wejść żeby nie było jak z grosikiem bo wtedy lipa, w necie nie ma nic konkretnego Ci co już w to zainwestowali milczą, Siedziba w Białymstoku nie jest największa ale nie jest najgorsza, nie wiem czy ludzie są do tego przekonani co do tych listów, myślę że czas jest na to dobry bo to są początki później napewno cięzej będzie otworzyć taką pocztę, strasznie mało informacji o dochodowości. Może wszyscy milczą bo dobrze im idzie. Zainteresowanie duże może ktoś wie coś więcej. Pozdrawiam.
Odnośnie PAF-u
Mogę się podzielić z Tobą własnymi doświadczeniami z tym systemem. Otóż ja zamierzałem podpisac z nimi umowę, ale do tego nie doszło. Dlaczego? No sprawa jest dla mnie dość prosta. Po pierwsze to ludzie, którzy widzą w swoim interesie tylko same plusy, nie bacząc na zagrożenia jakie niesie rynek podobnych usług. A mianowice ich system przesyłek, listów itp nie jest wg mnie dobry. Zacznijmy od tego że działa kulawo bo tylko tam gdzie działają punkty. Tzn jesli chcesz posłać list z miasta X do miasta Y a wmieście Y nie masz punktu PAF to nic z tego (takie info dostałem od PAF-u siedziby głównej). Kolejnym mankamentem jest to, iż aby wysłac list musisz kupić ich kopertę. A nikt nie przywyknął do tego by kupowac specjalne koperty bo w innej nie można wysłać :/ Poza tym PAF oferuje tzw tanie punkty opłat. A co do takich rzeczy to opinia społeczna w Polsce już sobie zdanie wyrobiła. Było głośno, większość punktów zamknięto i po sprawie. Zauważyłem u siebie, że jak ktoś widzi że w danym punkcie można opłacić "tanio" rachunki to już do nego nie wchodzi nawet jeśli jest tam dodatkowo inny rodzaj usług. Decyzja należy jednak do Ciebie
Teletorium nie wiem jak z franczyzą ale byłem pracownikiem ich własnościowego punktu....szczerze odradzam firma duża a bałagan jeszcze wiekszy przejeli 200 pkt innych sieci w ciagu 3 miesiecy a teraz pozbierac sie nie mogą byłem kierownikiem i inwentaryzacje prosiłem sie 6 miesiecy do tej pory jej nie było bo znajomy mi mówil... nastawili sie teraz głownie na centra handlowe i tam otwierają punkty wynajem powierzchni handlowej u mnie to 8900zl/mies a zarobki firmy miesieczne na tym stoisku to ok 70000zl co do pensji nie ma szału. nie polecam PAF ma równierz problemy sam ze sobą nie sa w stanie przebić poczty pzdr
Co do PAF to pracowałem dla nich jako przedstawiciel handlowy. Nie polecam z kilku powodów:
Lista miast/rejonów obsługiwanych stale sie zmienia. Niekiedy rejon znika z dnia na dzień. Nikt nie jest w stanie zagwarantować ciągłości obsługiwania danego miejsca. Po drugie nie oferują priorytetów. Mają tylko przesyłki kurierskie a te są droższe niż Poczty Polskiej. Po trzecie nawet rejony gdzie PAF jest nie zawsze są obsługiwane bo .. lokalny agent ma za mało przesyłek tam i nie opłaca mu sie kuriera wysyłać. Często gubią przesyłki. Nie obsługują zagranicznych krajów, a i u nas mają wielkie dziury. Brak statusu operatora publicznego, czyli nie decyduje data stempla pocztowego. Jak ważne to jest każdy wie. Zwłaszcza skarbówka, śady itp tego wymagają. Poczta Polska jaka niesolidna jest taka jest ale dociera wszędzie.
jesli chodzi o teletorium to przeczytaj sobie artykul ktory sie kilka dni temu pojawil wlasnie o tej firmie na stronie franchising.info -> ciezko im teraz idzie w skrocie piszac;)
witam...nie tykajcie sie firmy PAF...jak juz ktos wyzej pisał oni widza tylko same polusy...a ja aktualnie bujam sie z nimi po sadach..tragedia...zdecydowanie nie polecam...
Jakos tak mi sie wydawalo z taka polityka firmy TELETORIUM dlugo nie pociagnie.
polityką firmy Teletorium jest to, że na dobrą sprawę nie ma ona polityki... naprawdę duża sieć a podobnego bałaganu nigdy w życiu nie widzialem...
|
|