|
Paintball dla firm |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
jednym z moich pomysłów jest integracja pracowników poprzez PAINTBALL. Chciałbym się skupić głównie na obsłudze firm, mieć swoje miejsce (w lasach w pobliżu mojej miejscowości są poniemieckie bunkry, o które nikt nie dba, więc klimat całkiem dobry), a do tego być też mobilną firmą, która bez problemu dojedzie (oczywiście za dopłatą) do miejsca, które zaproponuje dana firma i tam zorganizuje spotkanie. myślę również o wprowadzeniu czegoś w rodzju ligi firm. niestety cały czas waham się czy będę miał klientów. oczywiście jestem przygotowany na sporą kampanię reklamową, ale nie wiem czy i to pomoże. w promieniu 150km od mojego miasta nie ma takiej firmy i mógłbym 'przejąc' oprócz mojego, kilka miast sąsiadujących z moim, ale tak jak pisałem boję się, że nie będzie klientów. myślę oczywiście o ogniskach, kiełbaskach itp. Planuję też imprezy nocne dla odważnych może jest ktoś kto prowadzi taki biznes aktualnie i wypowie się o popycie? Podejrzewam, że zimą kiepsko z klientami, ale kto wie kto wie... czekam na opinie. wiem, że już o tym było na forum, ale liczę na wyrozumiałość i ciekawe porady.
Witam
Ja też mam podobny pomysł na zalożenie centrum paintballu (jeśli tak to można nazwać) Co do Pana pomysłu to proponowałbym skupic się nie tylko na firmach! Obednie jest wielu maniaków którzy chcieliby się postrzelać :D Jeśli Pan chce możemy pogadać na gg ( 3268981 ) o takim biznesie związanym z Paintballem. Pozdrawiam aha przy okazji, teren leśny bedzie cholernie drogi!
czy ja wiem to troche śliski temat bo dużo zezwolen by trzeba psiadac, a naprzykład jak by sie cos komus stało oko wybił czy cos to wasza firme by posadzono.
A jakie zezwolenia potrzeba?
Osoby posiadaja maski na twarzy, no i podpisuja odpowiedni papierek... :) Jak dla mnie bardzo dobry pomysl, tylko firmy zachecic a pewnie "dużych chłopców" bedzie duzo, plus beda co miesiac u was :)
temat jest bardzo ciekawy...
Mam kolegę który zajmuje się tym tematem od kilku lat. Jest zapalonym sportowcem...wyszukuje fajne miejsca do zabawy w paintbol np. opustoszałe budynki, lasy...jednym słowem zabawa jest zawsze super...jak na prawdziwej wojnie hehehehe Jednak na początku było to jego dorywczym zajeciem...bo nie "wyciągał" z tego dużej kasy. Bardzo ważne są także znajomości wśród ludzi którzy lubią pobiegać i wydać na to trochę kasy, bo to nie taka tania zabawa. Warto także pomyśleć o pobocznych atrakcjach takich jak wspólne ognisko lub grilowanie po udanej bitwie:-) Pozdrawiam i życzę sukcesów.
Mam takie pytanie jak wyglada sprawa dotyczaca "uzytkowania" paintballu w lesie??.Mozna sobie tak bez niczego postrzelac?
Też myślałem o takiej firmie. Zapalill mnie kiedys do teakiego pomyslu szwagier z USA. Generalnie swietny pomysl, przy dobraniu odpowiedniej grupy docelowej bedzie ok. Mozna to polaczyc ze sprzedaza sprzetu /wiatrowki itp/. Odpowiednie biura podrozy /czy agencje ktore obsluguja firmy w imprezy integracyjne/ tez moga pomoc w dotarciu do odpowienich klientow no i oczywiscie dobre ubezpieczenie /jak komus stanie sie krzywda/. Ja jeste za :-) Zycze sukcesow.
|
|