|
Paintball - strona 8 |
PaintballBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
z gadania nic nie wyniknie ja w następnym tygodniu kupuje pistolety 12szt. na początek wystarczychyba no nie ? tylko zastanawiam sie jeszce z firmą w jakiej je kupic macie jakies typy (koleszka mowil mi ze z usa mozna w dobrej cenie kupic). no brakuje mi jeszce konkretnego pomyslu na scenografie mam las i mam łąki .co myslicie o tym?[code][/code]
Witam masz teren to chyba najważniejsze,co do sprzętu nie jestem znawcą,ale sporo ludzi ma swój,moim zdaniem 12 to niewiele żeby zorganizować jakąś większą imprezę,ale to tylko moje zdanie,ale dla gromadki 'zielonych"osób wystarczy,napisz na PW jeżeli możesz skąd jesteś to może zaproponuje Ci coś ciekawego.Pozdrawiam intruder
Najlepiej kup sobie tippmanna... taki kałach wsródd markerow paintballowych... prosty w osłudze i niezawodny!
Akurat od tippmana lepszy moze byc bt-4.
Nie wiem czy mozna wklejac linki do innych portali, wpisz sobie w google "paintball info" i pierwszy serwis ktory wyskoczy - portal + forum - z tamtad sie wszystkiego dowiesz. Jest kilka postow traktujacych obszernie o tym biznesie. Jeden uzytkownik opisal nawet jak sam zakladal taka dzialanosc i wyliczyl wszystkie koszty. Radze sie zapoznac z tym wszystkim dokladnie zanim kupisz markery, zeby sie nie okazalo ze wyrzuciles kase w bloto.
Ja uważam, że pomysł dobry!
Wystarczy wszystko fajnie zorganizować. Potem jeździć, dzwonić, mailować do firm i proponować imprezy integracyjne- wielu się skusi. Wioska- świetne położenie, jeżeli jest powiedzmy jakieś 20km max od najbliższego większego miasta. Problem może być z tymi 5ha- jakie jest ich przeznaczenie w planie zagospodarowania przestrzennego Gminy w której mieszkasz? Jeżeli typowo rolnicze to: -musisz kombinować z odrolnieniem gruntu (kupa problemów, papierów itp.) -po odrolnieniu będziesz musiał zapłacić podatek od wzbogacenia się, bo wartość gruntu prawdopodobnie wzrośnie Pozdrawiam
Witam wielki TRUST MÓZGÓW:)
Moim marzeniem od dłuższego czasu jest założenie sekcji paintballowej.Mieszkam w nadmorskiej wsi,pięknej,atrakcyjnej,w srodku Słowińskiego Parku Narodowego.Miejscowośc prężnie się rozwija,powstają punkty gastronomiczne,hotele,jest muzeum,(mieszkanców ok.2 tyś.osób).Piękne plenery,las,natura jak malowanie.Pomysł: -paintball,w wersji speedball-rozgrywka na określonej powierzchni,zamiast las-pole ze sztucznymi przeszkodami(opony,skrzynie,coś za co można się schować).Pole jest(nie musi być osłonięte,bo jest oddalone od domostw),przeszkody są(minimalnym sumptem),pozostają- -markery -maski -odzież ochronna -kulki(amunicja) -butla -itp. W zwykłym paintballu nastawiałbym sie na integrację pracowników firm(jak zwykle to bywa),ja chcę nastawic się na indywidualnych odbiorców,którzy nie skorzystają w innych warunkach z takiej przygody.Grupa docelowa-młodzi ludzie,przedział wieku-18-30lat,chociaż wierzę że nie tylko:) Jeśli ktoś działał już w tym temacie to proszę o jakieś wsparcie,jakies info na temat pozwoleń,dokumentów,itp.
Witam
Nacisnij opcje szukaj : wpisz fraze "paintball" a napewno wyskoczy mnostwo postow z tymi tematami o ile dobrze pamietam jest jeden ktory mial nawet 100 odpowiedzi jest on chyba napisany przez Mateusza warto przeczytac pozdrawiam
Witajcie.Chętnie wepnę sie w temat,bo sam jestem chętny cos takiego zorganizować na własna rekę.Jest w związku z tym kilka pytań:
-czy wystarczy założyć DG i działać?(jesli chodzi o speedball) -jakie pozwolenia trzeba mieć żeby ruszyć?
Na początku chciałbym wszystkich przywitać.
Pomysł na biznes to paintball, jednak nie na otwartej przestrzeni tylko w hali o powierzchni min. 500 mkw, gdzieś na obrzeżach miasta (Wrocław) nie w centrum, ponieważ koszty najmu są ogromne. I tu kieruję moje pytanie czy ktoś już kiedyś próbował czegoś takiego i czy jest to opłacalne? Może ktoś się orientuje czy jest duży popyt na rynku na tego typu "zabawę" bo tak to trzeba nazwać? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Nie odpowiadam na pytania o paintball.
Witam.
Zastanawiam się nad zainwestowaniem w paintball. Czy jest na forum ktoś, kto ma doświadczenie w tej branży bądź jakiekolwiek pojęcie o tym biznesie?
Tydzien temu rozpisalem pewien projekt o paintballu. Ma na celu wprowadzenie czegos nowego na duza skale w Twoim miescie a moze i Polsce. Mialem sie tym zajac ale nie wiem czy bede mial na to czas(przez ostatni okres mam 1,5 miesiaca przymusowego odpoczynku i w zwiazku z tym rozpisalem kilka projektow, wracam do gry w pazdzierniku wiec rozpoczne realizacje 2-3 najlepszych projektow, reszta zostanie na pozniej). Jesli jestes zainteresowany moge Ci go przedstawic, jesli sie spodoba odstapie. Pisz na PW jesli chcesz wiecej informacji, nie chce pisac o szczegolach gdyz moglbys miec wtedy konkurencje. Pozdrawiam
Mam do sprzedania Markery Tippman Rental sa prawie nowe urzywane tylko przez jeden miesiac morze jest ktos zainteresowany .
cena jednego markera wynosi 390 zl pozdrawiam
Ciekaw jestem czy nie miałbyś problemów ze strażą pożarną jeżeli ktoś chciałby użyć świec dymnych oraz ekologów bądź policji jeżeli ktoś użyłby prostych środków wybuchowych.
Jak daleko masz od najbliższych zabudowań?
Witam..
Mam pytanie czy ktos z was ma o tym jakies pojecie? Mam zamiar w to zainwestowac, ale nim czlowiek cos zrobi wypada o opinie zapytac.. Miasto 60tys ludzi w sezonie studentow masa.. Ziemia jest na obrzezach miasta, ale to tylko 6 przystankow z centrum.. Ktos wie cos o jakis pozwoleniach kosztach takiej inwestycji? Moze ktos ma???
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Paintball - strona 8": - PAINTBALL - paintball - Nieruchomoci lub paintball - Paintball dla firm. - Paintball dla firm
|
|