|
Paintball - strona 2 |
Paintball
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
na jak duży kapitał trzeba liczyć?
Pisz na drizzer3@wp.pl publicznie nie mam już nic do powiedzenia w tej sprawie.
pomysł to może i nie głupi, ale tylko na wiosnę lato, bo zimą nie sadze żeby ktoś smigał w kożuchu i rękawicach po zaspach śnieznych..... pół roku tak a później lipa
Takie rozgrywki prowadzone są w specjalnych halach, budynkach.
Aby uniknąć kosztów prowadzić można je również na zewnątrz jako rozgrywkę lub w formie wyprawy.
wiosna-lato głównie osoby prywatne, jesień- integracja pracowników firm. Poza tym byłem na takiej integracji w ubiegły weekend. W połączeniu z innymi atrakcjami poporstu wyyyyypas. :D
w hali??? jasne nie ma takiego klimatu jak na łonie natury.... co drzew nasadzisz w środku??
A po co Ci drzewa? Ludzie którzy grali w gry FPP (doom, quake, cs) 100 razy bardziej wolą gre w kilkupoziomowej hali. Proponuję bardziej zapoznać się z tematem istniejących już tego typu gier, próbka tego jest w linku na pierwszej stronie tematu.
jasne a halę skąd weźmiesz i do tego poziomową?? nie bedziesz kierować swojej oferty do tych co grali w te gry.. człowieku na takich ludziach nie zarobisz
Biznes polega na tym że trzeba zainwestować. Hale można wynająć, setki jak nie tysiące takich hal, pozostałosci po fabrykach czy zakładach przemysłowych stoi odłogiem. A co do ludzi co grali w te gry mają oni już swoje lata i zapewne by chcieli w to zagrać. Zapewne, grają!
jasne wynająć?? to na pewno nie jest opłacalny biznes lepiej kupic działkę jakieś 3 ha pole z lasem i masz biznes
Ja moge mieć halę za free :) Kulki za 7 groszy i mundury za 50 zł :D
A do działeczki trzeba albo dojechać, albo wydać kupe kasy.
a halę masz w centrum?? jasne i kązdy do niej dojdzie o i forma zarobkowa
zabawa ta nie jest niezbędna do życia, a trzeba na nią (jako klient) sporo wydać, dlatego zapotrzebowanie nie jest tak entuzjastyczne jak piszecie , poza tym jest już sporo firm to oferujących, jak widać zwiększają one swoje możliwości dodojąc np jazdę na byku,skoki na linie czy wspinaczkę, fakt że adresują one swoją ofertę głównie do firm, myślę że rację bytu miałby np jakiś pensjonat położony w lesie czy obok jakichś budowli gdzie wraz z pobytem gość otrzymywał by darmowo możliwość strzelanki,
a tak poza tym to największą kasę robi się będząc pierwszym w danej dziedzinie i jeśli jesteście mocni w elektronice to polecem następujące przyszłościowe rozwiązanie: laptop w plecaku ,komórka połączona z internetem, gps,okulary z wyświetlaczem, kamerka, centralny komp analizuje obraz z kamerki nakłada swój obraz oraz koordynuje strzały oraz porusznie się graczy podobno rewela ,trzech studentów z australi złożyło taki systemik niestety koncerny wykupiły wszystko same nad tym zapewne pracując ,ale rzeczywistość wirtualna to przyszłość pozdro
Czy ktoś wie co nieco o PaintBallu?? A dokładnie chodzi mi o takie sprawy jak:
-czy do organizowania komercyjnych zabaw paintballowych, potrzebny jest jakiś kurs instruktora czy coś w tym stylu?? - jeśli chcialbym prowadzić takie gry w lesie lub innych terenach, to czy potrzebne są jakieś zezwolenia?? I ogólnie co sądzićie o takim pomyśle. Bede szczególnnie wdzięczny za wyjaśnienie różnych kwestii a w szczególności tych formalnych i papierkowych. :wink: [/b]
wie ktoś czy potrzebne są jakieś uprawniena do prowadzenia zabaw w paintball:?:
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|