|
Paintball - strona 3 |
Paintball
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
żadne uprawnienia nie są wymagane, wszystko co musisz mieć to pozwolenie od władz miasta (jeśli nie grasz na prywatnym terenie) lub nadleśnictwa, sprzęt i kilkanaście osób.
W zimę też można zarobić wystarczy że będziesz miał ocieplane zimowe mundury (białe) troszkę ciekawego scenariusza w głowie i zabawa przednia. Znajomy ma taki interes pod warszawą i nie nażeka aczkolwiek ma naprawdę ciekawe scenariusze dla ludzi z fantazją :)
Do tego ma za dodatkowe opłaty oczywiście quady oraz może zorganizować amfibie, czołgi a nawet helikopter. zastanawia się teraz nad zakupem starego wraku jakiegoś samolotu i postawieniu go w jednej części swojego placu i np odgrywać scenariusz odbicia pasażerów. ciekawe prowadzenie gry zapewnia mu robotę na cały rok bez przerwy.ludzie szybko się nudzą zwykłą strzelanką z tego co mi mówił.
a jesli chodzi o to pozwolenie z nadleśnictwa czy od miasta, toczy udostępniają bez żadnych kłopotów czy robią probllemy z tego powodu :?:
Jeśli nie ma zagorżenia pożarowego to raczej nie robią kłopotów.
Witam,
Może ktos wie jak wyglada kwestia ubezpieczenia uczestnków gier paintballowych? Czy to sie ubezpiecza jakos specjalnie? Jakie firmy ubezpieczeniowe mogą ubezpieczyć uczestników gier i organizatora oraz ile cos takiego kosztuje? Jakie ubezieczenia są wymagane a/lub sie stosuje w praktyce (ubezpieczenie uczestinków czy/i organizatora). Bede wdzieczny za pomoc Co do instruktora paintballa to chyba istnieje cos takiego ale ja sie jeszcze z tym nie spotkałem. pozdr Lukas
Również szukałem czegoś na ten temat w necie i spotkałem się z opiniami, że to jest zupełnie zbędny bajer. Podobno paintball jest statystycznie bezpiczeniejszy od golfa. Jeśli bardzo ci zależy na takim ubezpiczeniu najlepiej zrobisz jeśli pójdziesz np. do pzu i zapytasz;]
Pytam bo dzwonilem do PZU i mila pani byla komlpetnie nie w temacie, ba a nawet nie miala pojecia kto moglby mi w tej sprawie pomoc. Prawdopodobnie zle trafilem:]. Jak bede mial chwile to moze sie wybiore osobiscie do pzu i konkurencji.
W rozporzadzeniu w sprawie kwalifikacji, stopni i tytułów zawodowych w dziedzinie kultury fizycznej oraz szczegółowych zasad i trybu ich uzyskiwania (Dz.U.01.71.738) jest wzmianka a paintball. Ale nie ma tam zdefiniowanych jakis praw czy obowiązków. http://www.abc.com.pl/serwis/du/2001/0738.htm pozdrawiam
Witam.
Bardzo interesuje mnie temat PAINTBALL. Mam już prawie 5 ha pola. Wygląda tam jak na poligonie po bombardowaniu ( stawik, fosy, wilcze doły, troche lasu itp). Wystąpił jednak problem. Działka znajduje się w ubogiej gminie która kasuje za wszystko co może. Gdybym miał opodatkować cały teren to na rok płaciłbym 30 000zł. Czy istnieja jakaś inna forma założenia firmy paintball'owej żeby nie płacić tak dużego podatku od nieruchomości? (bo gdzie kasa na sprzęt itp). Może jakieś dofinansowania z EU. Czy ktoś prowadzi taka działalność i mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami? Z góry dziękuje.
UWAGA!!!
Mam wynegocjowane super warunki z importerem sprzętu do Paintballa. Kto chce prosze pisać na gg. Doradzę co robić, jak, jaki sprzęt wybrać itp. itd. Cały sprzęt na prawdę tani jak barszcz. Paint dla 10 osób kazdy może otworzyć nawet z pensją kasjerki w markecie :D Gwarancja jakości na 12 miesięcy. kontakt: gg: 4680955
Witam wszystkich jestem tutaj nowy :mrgreen: Postanowiłem zająć sie czyms w życiu-wybrałem paintball. MIeszkam w 22 tys mieście. Chciałbym organizowac takie zabawy ale nie mam pojęcia co trzeba zrobić. Należy taką działalność zarejestrowac? Czy nie jest to konieczne? Chciałbym również usłyszeć opinie osób które zajmują sie takim czymś i znają sie :grin: Z góry dziekuję i pozdrawiam
Dzieki Małpo :wink: A może ktoś sie orientuje jaki sprzet byłby dobry i w miare tani?? Chodzi mi głównie o markery-chodzą różne głosy o różnych markerach. Będę na prawde wdzieczny. Pozdrawiam.
90% ludzi powie ci że Tippman 98C będzie najlepszy ale nie jest najtańszy... Ostatnio kumpel kupił 10 Spyder Vicotrów 2 i mówi, że są spoko a cena też przystępna.
Ps. Według mnie 20tyś mieszkańców to mało jak na taki biznes jeśli nie ma w pobliżu dużego miasta.
będac w Kanadzie u rodziny mialem przyjemnosc zagrac w Paintballa zabawa przednia! Czytam tu rozne wypowiedzi i tak:
- nie trzeba zadnego ubezpieczenia nic nigdzie nie podpisywalem tylko zostalem pouczony o zasadach BHP - nie trzeba munduru wystarczy maska + pistolet no i oczywiscie naboje - najlepiej miec wlasny teren a nie bawic sie w najem wtedy nie mozna terenu ulepszac itd jak mi przyjdzie cos jeszcze do glowy to dam znac
W pobliżu około 25km jest większe miasto około 80 tys mieszkanców i tego sportu tez tam nie ma. Chodzi mi teraz o wybór sprzetu na pole komercyjne: Spyder czy może Piranhia?? Czy może jeszcze jakies inne. Na poczatek chciałbym zakupic 10 zestawów. I jak byscie mogli to prosze zasugerowac ile za takie zestawy musiałbym wyłożyć(chodzi mi o te przykładowe) Pozdrawiam
Witam
Od paru miesięcy interesuję się Paintballem. Moim zdaniem Czytając to forum ludzie (mało znający się na rzeczy) mogą sobie pomyśleć iż wystarczy mieć 10-15 zestawów paintballowych, teren, ludzi i już można organizować takie rozgrywki. Trzeba dodać że organizowaniem takich imprez zajmują się firmy, więc należy mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą !! :wink: (Jeśli uznacie to za zaśmiecanie to sorki ale pomyślałem że warto to napisąć) POZDRO :) [ Dodano: Sro Lip 12, 2006 3:27 pm ] Mam pytanie do osób znających się na rzeczy. Ile może kosztować wynajęcie starej hali produkcyjnej lub starego magazyny w mieście 350 tys lub na jego obrzeżach ??? POZDRAWIAM
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|