|
PAKIET WIG!!!! |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Ile potrzebuje pieniażków aby pattrzec na wykres wig (wszystkie spolki na gieldzie) wystarczy kupic po jednej akcji kazdej spolki jak to zrobic??????prosze o odp
Może lepiej daj sobie spokój z giełdą, albo przynajmniej poczytaj trochę na ten temat.
ty daj se spokoj z odp na pytania!! matole
wiem ze mozna kupic po 1 akcji z kazdej spolki i patrzec na wig tylko nie wiem do konca jak tzn akcje danych spolek maja rozne wartosci ale jakos to sie da zrobic ale jak ????
o ile dobrze odczytałem pytanie, to moja odpowiedź brzmi 6 zł na miesiąc
ludzie czyli nie da sie zakupic akcji w taki sposob aby patrzec na wykres wig?
To proste. dowiedz sie na oficjalnej stronie GPW ile procent udzialu ma kazda spolka w danym indeksie i kupujesz taka ilosc akcji kazdej spolki aby zachowac odpowiednie proporcje. dla przykladu WIG20 to 100% a TPSA w WIGu 20 ma zalozmy 35% to musisz kupic 35 akcji itd. az uzbierasz cale 100%.
jednak sie da i ktos mi powiedzial a nie pisze odrazu zebym sie za gielde nie bral jak sie nie znam a jednak !! wiec na przyszlosc nie piszcze hasel typu nie bierz sie za gielde albo cos w takim stylu!!!
Następnym razem zadawaj pytania w sposób bardziej zrozumiały i nie obrażaj ludzi bo to może się przeciwko Tobie odwrócić.
|
|