Na forum jestem troche, od niedawna zarejestrowany, wczesniej tylko czytałem teraz muszę cos sam napisać, ale koniec tego bajerowania.
Obecnie pracuje, ale myslę o jakiejs działalności, a z tym tematem mam do czynienia jakiś czas szukałem informacji. Co wiem i co mam. Jest to jak wiele działalności kosztowne i niepewne przedsięwzięcie. Mam sporą wiedzę na temat urządzeń na tartaku bo pracowałem jakiś czas więc znam cały proces produkcji wiadomo początek jest trudny bo kontrakty takie na odbiór z firmami na więzby dachowe, czy same deski wiadomo trzeba pozyskać a tu już trzeba sie natrudzić ale mam znajomych którzy posiadają firmy budowlane to może było by łatwiej. Surowiec też jest pewnym problem, nabycie go jest dużym wyczynem, ale wiadomo jest do zroienia bo nie widziałem żeby jakis tartak wstrzymywał produkcje, logiczne jak drzewo idzie w góre to produkty ida w góre.
Paleciarnia chciałbym robić palety epal, ale tu mam pewnien brak koszt maszyn i certyfkaty czu wogóle jak to produkować widze informacje takie np 60 tysi 120 tysi to jest różnica bynajmniej dla mnie chcę konkretu potwierdzonego czy to sa maszyny jakiejs firmy czy musi byc drzewo jakies lepsze bo wiadomo dzieli sie na klasy czy to jakas komisja daje ile to trwa bo wiadomo pożyzyc kase i rok czekac i nie robic to lipa bo nie bedzie jak sp,łacac no nie wem licze na konkrety potwierdzone jakimis danymi może już ktoś to uzyskał bo tematy pokrewne nie posiadają takich danych ja juz siły trace czy nie chca konkurencji, mam strone komitetu epal, ale dla mnie lipa są dane jak maja wygladac wymiary oznaczenia.
kasa jaką posiadam to suma 80tysi moze by jeszcze jakies dotacje dostał i jeszcze jakas pozyczka
moze by wypalił
ale cena ropy mnie troche denerwuje a tu trzeba przywozić i dowozic
jeszcze nie wiem trzeba by wybrać ja bym wolał paleciarnie bo tak mi wydaje sie ze szybciej sie zwróci tak kasa a palety maja zbyt bo ca,ły czas powstaja u nas w polsce nowe magazyny a i niemcy ponac tez biora nasze palety
no ładne opowiadako sie zrobiło ale licze ze też cos dopiszece