|
Paliwo z Rosji lub Ukrainy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zapomnialem dodac benzynke oddaja po 3.5zl a Classica po 3 zł.Ale jak ktos wzbudzi zaufanie i zaproponuje sensowna ilosc to duze ilosci fajki moga byc tansze.....
A kto się orientuje jak jest z paliwem, fajkami i flaszką na Rosji? Interesują mnie ceny tych produktów. Jeżeli chodzi o fajki to jin ling, monte carlo, viceroy, LM i jakie tam kolwiek inne. Teraz wiza droga i tak się zastanawiam czy w miesiąc by mi się zwróciła jeżdżąc ze 12 razy w miesiącu. Ile można wziąć na legal? Ile teraz wiza kosztuje bo słyszałem różne ceny ale wiem,że pierwszą najpierw trzeba wykupić na której można raz jechać, później dopiero drugą można kupić. Chyba nie ma żadnych ograniczeń co do ilości wyjazdów?
KOLEDZY JA Z TYM SKONCZYLEM FAKT ZE PALIWO JEST TANSZE ALE JEST JAKOSCIOWO FATALNE PO KOLEJNE DUZA PRZESZKODA SA KOLEJKI NA GRANICY I OCZYWISCIE TO CO TAM SIE DAJE NA NIEJ JESLI KTOS BYL TO WIE O CO CHODZI PO KOLEJKE NASZE PANSTWO W SWOIM STATUCIE BARDZO NIE MA ADNOTACII CO DO PRYWATNEJ"RAFINERII" WIEC MOZESZ MIEC DUZE PROBLEMY Z TYM
tez interesuja mnie ceny Malboro oraz LM prosze o kontakt na priv.Pozdrawiam
Niestety nie zgodzę się z przedmówcą (jeżdżę na białoruś), mam wrażenie, że paliwo jest tam dużo lepsze od sprzedawanego u nas. Nie mam porównania z benzyną ale do oleju napedowego nie mam żadnych zastrzeżeń, wręcz powiedziałbym, że mój TDi kultularniej pracuje i ma lepsze osiągi na "prawosławnej ropie" :) Ceny papierosów dla zainteresowanych w poście na poprzedniej stronie bodajże. Pozdrawiam wszystkich podróżnych wędrujących na wschód :)
kolega wszedzie jest rozna ropa i paliwo raz sie trafi dobra z kolei innym razem gorsza ja z to jezdze duzo na ukraine i tam przewaza to paliwo gorsze jakosciowo a tak wogole jezeli ty jezdzisz na bialorus to jaak zalatwiles sobie wize z tego co wiem to o wize ciezko a jak jest to tylko 2-krotnego przejazdu
Kolego Mieszkam 40 km, do granicy z ruskimi bawiłem się w to i powiem że watro ale nie 3 razy dziennie 1 raz na dobę i oby ci się udało zarobek z paliwa masz 1,20 zł czyli 100 l= zarobek 120 zł :) + norma wódki i fajek czyli z kursu 150 zł są kontrole UC oraz SG
Witam, Wiza pracownicza wielokrotnego wjazdu na rok jest do załatwienia u bolków zajmujących sie tym intersem kwestia jedynie ceny :( taka wiza na dzień dzisiejszy kosztuje 5.500PLN więc warto się zastanowić czy się opłaca, wiza dwójeczka dwukrotnego wjazdu 35 ojro ale i na takiej wizie można z 5 razy obrócić wręczając drobny upominek białoruskiemu celnikowi ;) Pzdr
widze ze wiza bialoruska ladnie kosztuje :) a moze kolego wiesz jak teraz jest z tymi darami dla celnikow jak to cenowo sie przedstawia
Witam,
Co do podarków dla celników to biorą jedynie białoruscy niestety :P Kwetia jest tego typu, że wjeżdżasz 1-szy raz danego dnia wtedy kasują 5USD, drugi wjazd tego samego dnia 10USD w paszport, trzeci wjazd w ciągu jednej doby 10USD, 15USD zależy w jakim humorze jest pogranicznik, czwarty wjazd- śpisz w rowie hehehe :D Nigdy nie przekraczalem więcej niż 3 razy w ciągu doby.... Pozdrawiam serdecznie
|
|