|
Paliwo z Rosji lub Ukrainy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Więc mój pomysł polega na tym żeby kupić diesla z dużym zbiornikiem paliwa i jeździć na Ukraine lub do Rosji kupować paliwo. robimy 2,3 kursy dziennie i jesteśmy bogaci :) Ktoś widzi jakieś minusy tego przedsięwzięcia?
lepiej z Rosji
mam kumpla we Władywostoku ,mogę cie skontaktowac
Kolego ponoc w Rosji sprawdzaja Ci stan zbiornika przed/po i stan licznika. Ale tylko takie sluchy mnie dotarly. Po ile jest paliwo w Rosji i Ukrainie?
stary numer tez kiedys o tym myslałem, także dołaczam sie do pytanie po ile jest paliwo na ukrainie?? i nie wiem czy sie tak da zrobić 3 kursy dziennie (kolejki na granicy) jak to tam jest teraz, nie ma strachu tam jechac ?? żeby przypadkiem nie wyjśc na minusie po odliczeniu wszystkich łapówek. Tam bywają rózne historie z różnego rodzaju "funkcjionariuszami" .
Witam panie Jurku, nic nadzwyczajnego pan nie odkryl tak sie robilo,robi i bedzie robic,przemyt z rosji czy ukrainy jest oplacalny ale zeby az tak by zostac bogatym na przewozie powiedzmy 200 L ropy dziennie,moze 10-15 lat temu to tak ale teraz? Nie wydaje mi sie, mam nadzieje ze wie pan o tym ze w przygranicznych (powiedzmy do 30-50 km od granic) miastach taki handel kwitnie i ceny ropy sa zanizone , no chyba ze dogada sie pan z kims kto ma stacje paliw i kupi od ciebie kazda ilosc. Jesli bedziesz chcial wiesc gdzies dalej to stanowczo zanizy ci to zarobek . Radzil bym Ci sie dogadac z ruskimi i juz u nich kupowac na lewo za polowe ceny. Ale w ten zbiornik zamiast ropy wolalbym wlozyc fajki i wiecej bys zarobil na tym. To ze sprawdzaja liczniki przed wjazdem i wyjazdem jak kolega wyzej napisal to nie prawda wszystko ladnie ma tylko wygladac w TV w zeczywistosci jest inaczej
To sie oplaca ale zeby wyzyc to tak,albo dla mlodziezy zeby zarobic zeby mniec kase na dyskoteke w sobote, ale nie zeby sie na tym dorobic czegos,moj kolega pojechal to stal 3 dni u ruskich.
wie ktos moze jak sie kształtuja ceny benzyny i fajek???
e-petrol.pl tam sobie sprawdz ceny ;)
Witam!
Kiedys moj kuzyn tez mial starego Mercedesa z duzym zbiornikiem i jezdil 3 razy diennie przez granice, ale teraz moze to zrobit tylko raz i zarobek tez nie zbyt duzy. Ale on jest Ukraincem, moze obywatelam Polski wolno Przekracat granice wiecej razy, tego to nie wiem. Wiec jezeli chcesz tym zajat sie to musisz dogadat sie ze strazakami Ukrainskimi i zostawiat u nich na przejsciu kanistry z ropa, zeby nie wyjazdzat za brame i nie stojat w kolejkach. Cena na dizla w Ukrainie srednio teraz to 3,60 UAH, dolar 5,05 wiec przelicz to se na zlote. A jezeli masz dobry samochod to lepiej wozit ONDULIN, teraz na niego sezon i zbyt dosc dobry. Polski VAT ti zwracaja a Ukrainski mozesz nie platit jezeli dasz na granice jakies 50$. Pozdrawiam
offtopic:
na tym forum to dyskutujemy o biznesie czy przemycie? pozdrawiam, lucas_mrt
mieszkasz przy granicy?
Trochę w tym pomyśle jest naiwności, ale kto pyta na forum, ten nie błądzi w życiu. Ci, którzy na tym zarabiają, mają wyrobione układy na granicy i mooooorze wypitej "goriłki". Przy ich pozycji na "rynku" musiałbyś mocno nadwyrężyć sobie portfel i wątrobę.
fajka 2$ sztanga a ropa 10 L 3,5$ zalezy kto gdzie kiedy ile i zaile . Aha jak nie dysponujesz autem na blachach wojewudztwa przygranicznego to mozesz byc pewny kontroli a jak dysponujesz a pech zechce ze cie sprawdza i zobaca ze mieszkasz poza granicami wojewudztwa to jeszcze gozej , lepiej jedz do miasta przygranicznego i dogadaj sie zeby ci przeniesli calego busa fajek (jak nie masz ukladow innego wyjscia dla cieie nie widze)
Aha, naprawde calego busa fajek))) Tylko w miastach przygranicznych mozna trafit na straz celna, jezeli masz wiecej 50 kartonow obcekrajowych fajek to idiesz za graty... A tam darmowe jadlo i zamieszkanie... Super interes)))
Jak by mnieli wszystkich do wiezienia wpakowac to by miasta opustoszaly , widze ze nie wiecie z czego sie zyje w przygranicznych miastach i na jaka skale gdy bezrobocie coraz wieksze ludzie dorabiaja jak tylko moga.Co do kratek to chyba w TV to uslyszaales w zeczywistosci mandat 550 zl i konfiskata , no chyba ze znajda naprawde duzo to mowi sie o cudownej akcji naszej kochanej policji . Teraz ceny przemytu poszly w gore ze wzgledu na cene wizy ( podwyszka z 50zl na 950zl)
|
|