Witam Panowie i Panie. Zastanawiałem się czy pisać ten post w dziale Reklama bo główne moje pytanie tego dotyczy jednak doszłem do wniosku że niewiadomych jest więcej więc pisze w bardziej ogólnym dziale.
Zaczne od przedstawienia mojego pomysłu. Innowacją wielką nie jest jednak widze dużo miejsca jeszcze w branży. Mianowicie interesuje się fotografią a dokładniej jej jednym działem "Panoramy Sferyczne" czyli tak zwane 360 deegre. Są to zjęcia ,które użytkownik ogląda na internecie i może obrócić się w każdą storne na tym zdjęciu. Możliwości są większe ponieważ można zrobić całą wycieczkę po budynku. Na początku traktowałem to jako hobby jednak byłoby to idealne rozwiązanie dla restauracji, hoteli, barów i wszelkich budynków użytku publicznego które chciałyby się zaprezentować w sieci, pokazać przyszłym klientą.
Mając sprzęt odpowiedni do wykonywania tej usługi poszłem dalej. Stworzyłem stronę studio-duall.com gdzie też możecie dokładnie zobaczyć o co chodzi. Tak na marginesie sporo pracy włożyłem w nauke Flash i ActionScript aby ją stworzyć. Tutaj powstaje moje pierwsze bądź co bądź złożone pytanie:
1. Co myślicie o stronie?? Co poprawić?? Może coś jest mało przejrzyste??
Po skończeniu strony nadeszło kolejne pytanie związane z reklamą/promocją:
Mieszkam w okolicy Oświecimia tak więc do wszelkich wiekszych i miejszych miast turystycznych mam nie więcej niż 100km a niektóre mam o rzut beretem. W tych miastach sporo Hoteli, Restauracji, Hotelików, Kwater, Willi. Więc co może pojeździć po klientach. Liste potencjalnych odbiorców stworzyć bardzo prosto opierając się o jakąś bazę noclegową w itnernecie.
2. W jakich mediach się reklamować?? Jeździć od hotelu do hotelu?? Ulotki?? Zasypać mailami??
Firmy od strony prawnej narazie nie zakładam nie śpiesze się z tym najpierw należy sprawdzić czy będzie zainteresowanie. Sam też pracuję jako kierowca praca od 8 - 16. Aktualnie mam jeszcze 7dni przymusowego wolnego i chciałbym coś podziałać i dowiedzieć się czy będzie jakieś zainteresowanie. Jak będzie to pracę będe przeplatał z urlopem i z robieniem fotek. Potem to już sami wiecie.
Kolejne pytania:
3. Co myślicie o samym pomyśle??
4. Co dopracować??
Muszę się przyznać że niestety mam mało styczności z klientem i nie mam doświadczenia w rozmowach biznesowych. Lecz jak się zapre to się zapre.