Witam.
Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie pomysł dotyczący papieru toaletowego. Człowiek jak wiadomo - potzrebuje go na codzień tak jak jedzenia (he he, sorki za porównanie). Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat. Wiem że na rynku nie brakuje tego "dobra" i pewnie miałbym trudności ze zbytem, pozatym zdobycie papieru na potzreby produkcji to podobno tez nielada problem, no i koszt całej inwestycji mysle około 150 tys. na zakup całego parku maszynowego. No cóż, nie wygląda to zachęcająco, ale coś mi mówi że tremat warty uwagi, w koncu nic za darmo, dodam że mam doświadczenie w produkcji tego wyrobu i budynek który nie trudno będzie przystosować. Nurtuje mnie jeszcze jeden problem, otóż widziałem ogłoszenie w necie, że ktoś sprzedawał cały park z kontrachentami za 100 tys. Ciekaw jestem czemu, czyżby niska opłacalność? Czy też dla tego człowieka to już za mało bo ma coś bardziej rentowego.
Czekam na wasze opinie, szczególnie te najbardziej krytyczne, bo nie oszukujmy się inwestycja jest spora i wydać pieniądze to nie sztuka.
Dziekuję i pozdrawiam wszytskich.