Witam
Chcialbym sie zapytac , czy paragony moge drukowac w jakims programie na komputerze , czy musze posiadac kase fiskalna i musza byc na niej drukowane ?
Z gory dziekuje za udzielenie informacji i pozdrawiam
|
Paragony |
Paragony
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam
Chcialbym sie zapytac , czy paragony moge drukowac w jakims programie na komputerze , czy musze posiadac kase fiskalna i musza byc na niej drukowane ? Z gory dziekuje za udzielenie informacji i pozdrawiam
Musisz mieć kasę lub drukarkę fiskalną.
czy ta kasa fiskalna musi spelniac jakies warunki ? Czy moge przykladowo kupic taka na allegro i juz bedzie sie nadawac
http://allegro.pl/item298155997_kasa_fi ... imus_.html z gory dziekuje za udzielenie informacji i pozdrawiam
Musi być niefiskalizowana - moduł fiskalny musi być czysty - nowy. Zafiskalizowanie kasy powoduje wpisanie na stałe numeru NIP - nie można go zmienić.
czyli co bardziej sie opalca kupic ? Drukarke fiskonalna chyba lepiej bo tam nie jest odrazu kodowany numer NIP ? i latwiej mi pozniej bedzie w razie czegoo ja sprzedac ?
No i jeszcze jedno pytanie czy to prawda ze US zwraca pieniadze wydane na kase fiskalna ?
Tańsze są kasy, w drukarce też jest kodowany NIP.
a co do tego zwrotu pieniedzy za kase fiskalna , to prawda ?
Najprawdziwsza - poczytaj forum.
i jak to w praktyce wyglada ? po jakim czasie oddadza mi pieniadze za kase fiskalna ? z tego co wyczytalem to zwracaja 50% wartosci ?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|