|
Parapety sztuczny marmur / aglomarmur |
Parapety sztuczny marmur / aglomarmur
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Zainteresowałem się produkcja parapetów z aglomarmuru / sztucznego marmuru. Inwestycja niezbyt duża, raczej więcej własnej pracy. Jest tu może ktoś kto zna temat zapotrzebowania na takie parapety? Ktoś ma lub pracuje w salonie sprzedazy okien? Ile takich parapetów w takim salonie sie sprzedaje? Dzięki za wszelkie info
Odpowiem na Pana pytanie zapotrzebowanie na tego typu wyroby jest bardzo duże ja sprzedaje na hurtowniu u siebie miesiecznie ponad 400 sztuk agllomarmórów oczywiście dochodzą do tego parapety wewnetrzne z pcv jak i zewnętrzne stalowe oraz aluminiowe. Co do samej produkcji tych parapetów to powiem że raczej jest to spora inwestycja potrzebna jest piła około 50 000 zł boczkarka około 30 000 zł oraz szlifierki ręczne dotego trzeba doliczc około 2 - 3 pracowników bo samemu raczej slaba na piłe nie jest sie w stanie położyć do ciecia no i wiadomo trzeba zainwestować w towar jak sie domyślam to nikt nie da na przelew na początku a trzeba kupić przynajmniej z 5 różnych kolorów kamienia no i każdy z nich w 2 grubościach 2 lub 3 cm.
co do zysku można wyciągnąć około 60-80 zł na m2 pozdrawiam P.S. W razie wystartowania z tym interesem to proszę o ofertę na parapety agllomarmurowe pozdrawiam
pracownicy najlepiej z doświadczeniem w kamieniarstwie. Inaczej nie będą znać technik obróbki, no chyba, że ich Pan nauczy. Szlifierka ok. 1600 zł + kondensator ok 400 zł. boczkarka najskromniejsza to 30000 i piła + auto.
My robimy parapety z granitu. Mogę podesłać fotki jak wyglądają.
przepraszam jesli nie dokońca precyzyjnie się wyraziłem ale miałem na mysli troche inną sprawę. nie chodzi mi o kupno materiału i jego o bróbke kamieniarska ale o odlewanie parapetów samemu, czyli gotowa forma + żelkot i zalanie mieszanką żywicy i kruszywa. na allegro mozna znależć formy a nawet czasem trafia się mini linia do produkcji takich parapetów. zastanawia czemu ktoś sprzedaje całą linie, czy na takie parapety jest podobne zapotrzebowanie?
dobry pomysł ale liczyłes ile taki parapet by kosztował a za ile można go sprzedac pozatym na takie żeczy jest sporu popyt bo jest bum budowlany ja osobiscie jestem glazurnikiem czyli usługi ale produkcja to dopiero mogąbyć pieniądze
Dokładnie jak masz możliwośc kupić taką linię to nie zastanawiaj sie tylko kupuj i produkuj a napewno sie dorobisz sam szukam takiej lini bo chcę je również produkować pozdrawiam
dzięki za komentarze. musze wykonac próby technologiczne i wyliczyc dokładne koszty, na podstawie tego podejme decyzje. okno-mar wysłałem Ci priva. pozdro
może jeszcze ktoś ma jakieś uwagi/spostrzeżenia?
jeżeli cena będzie atrakcyjna to dysponuję siatką odbiorców parapetów i chętnie zajmę się dystrybucją
i jak kolego przeliczyłeś sobie czy to sie opłaca a moze juz cos zaczełes działac w tym kierunku
Jestem zainteresowany współpracą, parapety z granitu i innych kamieni i takze schody, pomniki
witam.
od pewnego czasu poszykuje informacji na temat wytwarzania aglomarmur/konglomeratow/marmurów syntetycznych/itp. wydaję się że dużo pożytecznych informacji poprostu sobie już wygooglowalem. wiem jakie żywice, jakie maszyny itp. mam doswiadczenie w sztukatorstwie i potrafie wykonywac formy. wydaje mi się że mam pomysł na zastosowanie dla aglomarmuru i raczej myślę o czymś innym niż parapety. narazie z wiadomych wzgledów nie zdradzam. poszukuje dokladnego info na temat samego procesu technologicznego, czyli czegoś w rodzaju "przepisu" inaczej mowiąc " weź 1 część xxx dodaj 0,5 części yyy dodaj coś tam i odwibruj, szlifuj na początku granulacją zzzz itd.itp. dlatego pozwolilem sobie odświerzyć wątek i szukam osoby która podzieli sie takimi rzetelnymi informacjami oczywiście nie za darmo. pozdrawiam.
radek74,
zajmuję się produkcją parapetów oraz innych rzeczy z marmuru syntetycznego, mogę udzielić kilku pomocnych rad.
Witam,
znam firmę chińską produkującą sztuczny marmur. Zastanawiam się jakiego rodzaju aglomarmur można byłoby sprowadzać do Polski. Mam już jednego klienta, ale niewiele doświadczenia z marmurem, mam za to firmę chińską, której mogę ufać i znajomość chińskiego jako kapitał początkowy. Jeśli ktoś z Państwa ma jakieś sugestie będę wdzięczna za każdą z nich, pytania mile widziane. Pozdrawiam
Witam powiem tyle pracowałem przez 1,5 roku jako przedstawiciel producenta parapetów aglomarmurowych i ten konglomerat byl sprowadzany z wloch jeden transport kosztowal okolo 20tys€ a ze sprzedaza to naprawde trzeba bylo sie wysilic aby towar szedlc a co do samego wytwarzania konglomeratu to my w firmie probowalismy to robic i dalismy sobie spokoj bo praca mozolna dobor skladnikow a i tak jak chcesz sprzedac kazdy pyta czy to wloski aglomarmur.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Parapety sztuczny marmur / aglomarmur": - Parapety, produkcja, sztuczny kamień. - PRODUCENT: parapet parapety aglomarmur konglomerat i inne. - Parapety z aglomarmuru - Blaty kuchenne - Marmur - Aglomarmur - sztuczny tłum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
|
|