Witam wpadlo mi do glowy pare pomyslow. Pomysly opieraja sie na dzieciach i tez na innych sprawach. Dlaczego na dzieciach? poniewaz wydaje mi sie, ze dzieci sa punkcikami zapalnymi do tego aby caly business wypalil. wbrew pozorom maja one wielka wladze nad ludzmi,ktorzy ich otaczaja - rodzice, dziadkowie, ciocie .. i tak dalej. Potrafia nimi manipulowac a co za tym idzie - Mozemy zacierac raczki :) - Wstep ok, teraz pomysli bardziej proste :
1) Opieka nad dziecmi przy hipermarketach.. Jestem teraz w stanach, zauwazylem, ze jest tu cos takiego jak opieka nad dziecmi. Rodzice wchodza do ikei (przykladowo) odprowadzaja dziecko na dol - dostaje ono karteczke z imieniem i numer do rodzicow wrazie gdyby cos sie stalo powazniejszego, pozatym wszystko wyglada jak przedszkolu zabaki, inne dzieci duzo szczescia i zabawy. Tyle tylko ze sa dwa pytania - czy jest w polsce juz cos takiego? Oraz nie wiem tego, czy czasem nie bedzie problemu z otwarciem czegos takiego przy samym hipermarkecie ( mowa o tych gigantach ) wiem ze w USA Ikea miala to pod soba tj, nalezalo to do niej.
2) Sala zabaw dla dzieci. Mowa o naprawde ekstra sali zabaw nie zaden piss of shit. :)
Pare pomieszczen , z basenikiem, z piaskownica, lezakowanie, zabawki, jakies wspinaczki itp. zostawiasz dziecko na jakis czas w tym czasie mozna isc do kawiarni, badz siedziec bufecie i patrzec na dziecko jak sie bawi. Oczywiscie beda tam pracowaly piekne panie ktore beda o pociechy dbaly.
Jak myslicie ile kasy jest potrzebne? ( lokalizacja troche poza miastem )
inna beczka
3) Wypozyczalnia sprzetu budowlanego i maszyn do budowy
4)Otorzyc magazyn, ktory bedzie mial w srodku pomieszczenia na przechowywanie rzeczy podczas przeprowadzek, ludzie beda dostawac swoj klucz, karte do glownej bramy a wszystko bedzie w pomieszczeniach zamykanych 3m x 4m przykladowo na czas przeprowadzek.
5) Sprzatanie po budowach, badz sprzatanie wiekszych budynkow tj. biur, moteli, hoteli, budynkow zaraz po wykonczeniach. itp
Czekam na opinie krytyka mile widziana - Ale uzasadniona :)
Pozdrawiam
Fogo
6) dla odwaznych :D ustawiasz swoich ludzi na parkingach nawet platnych - jesli ktos wychodzi z auta maja za zadanie zapytac : pilnujemy czy rysujemy :) ? Wydaje mi sie ze mozna duzo zarobic hehe