|
Pareto II- Getin Bank |
Pareto II- Getin Bank
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Cześć wszystkim, mam pytanko czy ktoś może zetknął się z zasadą Pareto 80/20, generalnie chodzi mi o usługę w Getin Bank, w którym wpłacasz 4500zł oni mnożą to razy 5 bo taka jest minimalna kwota uczestnictwa w programie a ja przez kolejne 15 lat wpłacam 124zł, niby zysk po 15 latach wyniesie prawie 82tys zł. Oczywiście można wpłacić 9000zł ale składka będzie 248zł, z czego częśc przeznaczona jest na prowizje. Porblem w tym ze nie mozna wybrać kasy wcześniej niż po 5 latach, gdzie tracimy 75% włożonej sumy, z każdym rokiem ona maleje io w 14 i 15 rokiem wynosi tylko 1% likwidacji. Zastanawiam się czy w to nie wejść oczywiście traktuję to bardziej jako polisę niż biznes.
Istnieją inne możliwości gdzie po 10 roku nie ma opłat likwidacyjnych więcej na priv.
To są bardzo niekorzystne warunki a Paretto wyszło z Francji natomiast 1 posrednikiem był(moze nadal jeszcze ma to w swojej ofercie) Noble Bank na dużo korzystniejszych warunkach. Warto sieę dowiedzieć. Niestety co edycja to na mniej korzystnych warunkach.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|