|
Parking w Gdańsku |
Parking w Gdańsku
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Chcialbym otworzyc parking strzezony 24h w Gdansku. Prosilbym o wyrazenie swojej opini na temat powodzenia tego planu?O kosztach jakie bede musial ewentualnie poniesc otwierajac cos takiego?O tym ile mozna zarobic?ile musialo by byc aut aby interes sie oplacal?ja ma sie zaleznosc ilosc miejsc parkingowych do moich zarobkow?Z gory dzieki
W Szczecinie na osiedlach mieszkalnych ceny abonamentu wahają się od 140 do 170 zł. Są tańsze parkingi z kamieniami, żwirem lub błotem oraz lepsze z płyt, asfaltu czy kostki brukowej. Resztę musisz obliczyć sobie samemu. Dodatkową atrakcją są wiaty chroniące auta przed deszczem czy słońcem. Myślę że 100 miejsc parkingowych to jest minimum aby być zadowolonym z interesu. Zakładając że zatrudnisz do tego 3 emerytów i siebie, minimum, wydasz na nich przynajmniej po 800 zł miesięcznie, dochodzi do tego także dzierżawa no i media do stróżówki. Zestaw kamer to dodatkowy atut. Przyda się także oświetlenie. Myślę, że przy pełnym obłożeniu lub niepełnym obłożeniu większego parkingu, powinieneś spokojnie wyciągnąć przynajmniej koło 4000 zł miesięcznie na czysto. Zacznij od znalezienia placu i zapoznaniu się z kosztami dzierżawy, będzie Ci także potrzebne ogrodzenie a to już dodatkowe parę tysięcy na początek.
Dzieki za info. A mam jeszcze pytanko. Dzierzawic ziemie lepiej od miasta czy od prywaciaza wynajmowac?Gdzie i jak w ogole szukac takiej ziemi?
Namierzasz potencjalny plac i w UM w wydziale terenowym bodajże dowiadujesz się kto jest właścicielem.
Od kogo lepiej? Od tego kto chce mniej.
A jaka wielkosc musiala by byc tego placu aby bylo tam miejsc na ok 100 aut?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Parking w Gdańsku": - biznes w Gdańsku - analiza rynku w gdańsku - Lokal handlowy w Gdańsku 46 m2 - Mam lokal handlowy w Gdańsku - Otwarcie kręgielni w Gdańsku. Dofinansowania itd.
• Strona 1 z 1
|
|