Witam(to juz moj drugi pomysl na biznes na tym forum:))
Wpadl mi do glowy taki pomysl, ze znajomym stwierdzilismy ze cos na czym sie znamy najlepiej to imprezy, tak wiec catering, partyservice.
Bywam czesto na zachodzie i zauwazylem ze tego typou uslugi sa tam bardzo rozpowszechnione. Chodzi nam o kompleksowa obsluge bankietow, imprez firmowych i okolicznosciowych (muzyka, jedzenie, obsluga itd). Mamy duze zaplecze: kilka busow, lokal, gotowke, zaprzyjazniona piekarnio-ciastkarnie. Zamiezamy otworzyc maly pub i kuchnie przystosowana do przygotowywania potraw dla duzej liczby osob. Wydaje mi sie ze wklad w taka inwestycje nie musi byc ogromny a zyski moga byc calkiem przyzwoite. Na naszym terenie jest wiele duzych i bogatych firm produkcyjnych, a to wlasnie do takich firm skierowana bedzie nasza oferta. Mamy kilka pmyslow na organizacje nie calkiem typowych imprez (imprezy mysliwskie, imprezy nad stawem hodowlanym- mozna sobie rybki polapac itd). Nie potrzeba tu wykwalifikowanych pracownikow, mozna zatrudniac ludzi dorywczo wedle zapotrzebowania.
Wydaje mi sie ze pomysl jest niezly. Co wy na to?? prosze o opinie.
Dodam ze moj wspolnik ma duze doswiadczenie w pracy kelnera i licencje barmana.