|
Paszport dla dziecka |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Mam możliwość aby wyjechać do Anglii oczywiście z dzieckiem. Mój problem polega na tym ze mój były mąż nie wyraża zgody na to aby dziecko jechało wraz ze mną. Jesteśmy pięć lat po rozwodzie i mąż ma ograniczone prawa rodzicielskie mimo tego ani razu nie przyjechał odwiedzić dziecka, alimenty ściąga komornik ponieważ nie chciał płacić. Były mąż zażądał w zamian za podpis odstąpienie od tego abym korzystała z pomocy komornika. Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji? Jeżeli tylko pozostaje postępowanie sądowe to jakie są procedury i jaki czas trwania postępowania.
Witaj
Miałam te same problemy, więc zwróciłam się do sądu Już mam pozwolenie bez łaski ojca Przedstawiłam w sądzie wszelkie fakty, uprawdopodobniłam, że nie jest mi znane miejsce pobytu ojca i udokumentowałam, że robi to złośliwie itd Jeśli potrzebna Ci pomoc napisz na maila, to w miarę możliwości Ci pomogę Pozdrawiam
witam i prosze o pomoc!
chcialabym zeby moja siostra ze swoja corka przyjechala do mnie (mieszkam zagranica)w tym jest problem ze mala niema paszportu a ojciec malej jest zagranica i nie zgadza sie na wydanie paszportu , twierdzi ze zagranice wyjezdza sie po to zeby pracowac a nie urlopowac, prawde mowiac na zlosc niechce sie zgodzic.moja siostra nie moze znalesc pracy bo niestac ja na nianke (alimenty nie placi na czas albo pozniej albo z gorka ) i jeszcze to ze moja siostra nie zgadzaja sie z nasza matka ktora jest ciezka do zycia , dlatego chce jej pomoc chociaz w taki sposob zeby do mnie przyjechala co jakis czas i posiedziala . pomoszcie mi i podpowiedzcie od czego ma zaczac zeby uzyskac zgode na wydanie paszportu dla malej. z gory dziekuje i pozdrawiam !!!!
|
|