|
Patenty,wzory użytkowe,pomysły racjonizatorskie i co z tego! |
|
Strona główna forum
‹ Po godzinach
‹ Towarzyskie, czyli o wszystkim i o niczym
‹ Przedstaw się
Autor
Wiadomość
Nie mam firmy i dlatego nic nie mogę zrobić.Opracowałem i zastrzegłem w UP nowe rozwiązanie zwykłego plastra medycznego w którym zastosowałem wpasowane wzmocnienie plastycznie formowalne jego zadaniem jest utrzymanie rany w stanie niewrażliwym na rozciaganie się skóry.Nadto przy skaleczeniu powiedzmy ok 5cm nie wymaga ono szycia bo plaster powoduje nie rozchodzenie sie rany/ to tak w zarysie/.Ciekawym jest to,że wszystkie do niego elementy są na rynku i nikt w całej Europie takiej rzeczy nie produkuje.Jeszcze ciekawiej przedstawia się sprawa automatu pieczątkarskiego.W roku 2002 wymyśliłem pieczątkę drukującą w 2-ch kolorach /podzieliłem poduszkę przegrodą i nasączyłem tuszem o 2-ch kolorach./W roku 2004 firma Wagraf jako nowość w katalogach pokazała pieczątki o możliwości odbijania w 2-ch kolorach.To mnie zmobilizowało i /w....ło/dlatego opracowałem automat pieczątkarski,który jest lepszy i tańszy od propozycji Wagrafu nie narusza ich patentu ,a nadto inny jest mechanizm umożliwiający obrót listwy drukujacej.Mało tego zastosowałem w nim całkowicie nowe rozwiązanie umożliwiające drukowanie w 3-5 kolorach o trwałości odbijania tak jak w pieczątce jednokolorowej.Wagraf nie ma takiej propozycji.Moje projekty są proste gwarantujące powodzenie inwestycji.Szukam kogoś kto wie jak pozyskać środki lub inwestora.
|
|