|
Paypal i SMS |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ja mam takie pytanko. Czy jest mozliwosc wykorzystania platnosci typu paypal lub kod sms do pobierania oplaty za ogloszenia w internecie. Gdzie musialbym takie cos poszukac i podstawowe pytanie czy jesli takie platnosci bym wykorzystywal to czy musze zakladac DG, czy moze idzie jakos to obejsc.
Ba. Jezeli chodzi o sms to chyba norma, o ile wiem to nie trzeba zakładać do tego DG (choć z drugiej strony mniej się wtedy zarabia - rzuć okiem na tabele wynagrodzeń premium sms np. na allpay.pl). Inna sprawa to to czy POWINNO się założyć do tego celu DG.
W przypadku paypala to też się niewątpliwie da, ale zdaje się że każde przyjęcie wpłaty kosztuje 1.35zł + chyba 3% kwoty. Musisz więc skalkulować co się opłaca bardziej (w sms oddajesz ok. połowy kasy więc chyba lepszy paypal, z drugiej strony sms są o niebo prostsze w obsłudze dla użytkowników).
Witaj
Jeżeli chcesz udostępnić np. na swojej stronie możliwość dodawania ogłoszeń za opłatą odezwij sie do mnie, mam pewne doświadczenie w tym temacie, podaj mi email lub jakies gg pogadamy. DG nie jest konieczna w tym wypadku !
|
|