|
Pieczarkarnia, uprawa pieczarek, pieczarki - strona 2 |
Pieczarkarnia, uprawa pieczarek, pieczarkiBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
jezeli ktos niema klimatyzacji nieradze chodowac pieczarki w lato nawet w dobrze izolowanej pieczarkarni poniewaz przy tep.30 grzybnia zamiera a podłoza w lato nieda sie bez klimatyzacji schłodzic !uwazajcie na to jesli ktos ma jakies pytania to podaje adres mail mojego taty sprint2006@onet.eu
o niech mnie, chlopaku spadles jak z nieba! kurde, wlasnie z tym jest problem, z hajsem na start, ale mysle ze samemu mozna sporo rzeczy zrobic i to wyjdzie duzo taniej (jak w moim przypadku). a czy moglbys napisac dokladniej o tej grzybni i wogole co do czego, bo ja mam tylko taki ogolny obraz wszystkiego. kolega co uprawia to narzekal ostatni na choroby i na prochy do leczenia wydawal tez troche, tego nawet nie bralem pod uwage :/... Pozdro
Witam, z tego co wiem to gotowe podloza produkuja gdzies w okolicy Prudnika na opolszczyznie , wrzuc w wyszukiwarke "skup slomy "chyba zytniej i bedziesz wiedzial gdzie ich szukac ! Piszecie na forum zeby zaadaptowac jakas szope albo komorke ale z tego co wiem wysoka wilgoc przy produkcji niszczy cegle i dlugo to nie postoi .
Ma pytanie,chciał by założyć hodowle pieczarek,czy trzega to gdzieś zgłaszać jako firme albo coś takiego.Mieszam na małej wiosce jest tu sklep w którym nie można dostać pieczarek.I chciałbym sprzedawć właścicielowi pieczarki jakie trzeba mieć papiery.Pomóżcie prosze.
Oczywiście że tak.
A możesz napisać konkretnie jakie
witam.Pieczarkarz na pisal ze zysku jest 5000zl.Ale za jaki okres?
Posiadam 2 duże hale do produkcji pieczarki ok. 20 km od Krakowa w strone Trzebini. Hale murowane, ocieplone, stelaże stalowe. Brakuje półek drewnianych. Wentylacja, klima i grzanie były by do zrobienia. Monitoring komputerowy czyli temp/wilgotnośc/co2 można też zrobić bez problemu to akurat najtansze. Na miejscu jest siła, można postawic tez kotłownie weglową. Jakby ktoś był zainteresowany zagospodarowaniem tego to dawać smiało do mnie na maila lp@harddrive.pl lub na 505609960. Warunki współpracy do obgadania, jestem otwarty na wszelkie propozycje, równiez doswiadczonych pieczarkarzy ktorzy chcieli by cos robic a nie maja gdzie tzn pociagnac biznes w tym miejscu samodzielnie :).
Pozdrawiam Łukasz
Może wie ktoś jak wyglądają dotacje z UE na otwarcie pieczrkarni, jakie warunki należy spełnić aby pieniądze zostały przyznane. A może jak postawie hale to UE wróci mi jakąś część pieniędzy?? Dziękuje za informacje.
Takie same jak na każdą inną działalność, czyli program 2.5. Dużo więcej możliwości otwiera się przed Tobą gdy już założysz działalność, jednak wtedy najpierw musisz wyłożyć na inwestycję własne pieniądze (lub z kredytu).
witam wszystkich serdeczne....wiadomo do hodowli pieczarek potrzebny jest dobry podkład, tak wiec posiadam takowy... jest to obornik owczy, dostępna ilość tego cennego surowca to jakies 20 ton. Ta niewielka owczarnia znajduje sie w woj. kuj-pom niedaleko Wąbrzeźna. Zainteresowanych kieruje pod podany numer telefonu (0-56)6886657. Cena za tonę do uzgodnienia, chyba że wszystko po odpowiedniej zniżce. pozdrawiam cezar1234!
Czaes
Do niedawna tez się zastanawiałem nad pieczarkarnią, ale większość książek, które w tym temacie przeczytałem zaczynały się słowami „Należy wyraźnie podkreślić, że o opłacalności można mówić tylko przy zdecydowanym zaangażowaniu osobistym producenta i jego rodziny. Angażowanie siły najemnej znacznie obniża opłacalność produkcji” (K.Szudyga „Pieczarka”) Ta akurat książka jest z roku, 1988 :)więc wiele mogło się od tego czasu zmienić. Pieczarkarz pisze, że budowa hali produkcyjnej 250m to około 80 000zł. Ja w jednym z wywiadów przeczytałem o koszcie rzędu 500-1000zł za metr nowoczesnej hali. Jeśli zainwestujesz w osobne hale inkubacyjne i pasteryzacyjne będziesz mógł zwiększyć ilość cykli w ciągu roku (nawet o 4 więcej). Potrzebny ci będzie nawet na początek duży kapitał, więc radziłbym skorzystać z pomocy Unii, od której można wydoić nawet 300 000zł na firmę pięcio osobową (oczywiście bezzwrotnie). Jeśli masz żonę ona też może wziąć 300 000zł na osobną pieczarkarnie i w ten sposób będziecie mieć już obaj dobrze ponad 1000m jak wychodzi z wyliczeń Pieczarkarza a z tego pewnie da się już dobrze żyć. Chce zaznaczyć że temat znam tylko z książek i gdybym ja się za to brał zatrudnił bym agronoma do pomocy. Pieczarki tez chorują :)
Potrzebny ci będzie nawet na początek duży kapitał, więc radziłbym skorzystać z pomocy Unii, od której można wydoić nawet 300 000zł na firmę pięcio osobową (oczywiście bezzwrotnie). Jeśli masz żonę ona też może wziąć 300 000zł na osobną pieczarkarnie
CZY MOZESZ ROZWINAC TEN WATEK
NO koziołek tak jak mowisz i jeszcze twoj syn moze wziasc corka tez ! :D wiec bedziecie miec sporo ponad 1 milion :D
W duzo miejscach na temat pieczarkarni pisza ludzie ze ciezko jest je sprzedac, ale przeciez wystarczy jechac do skupu, a tam biora kazda ilosc, a moze sie myle?
moj jedyny porblem jest taki, iz nie wiem czy Unia zfinansuje mi calosc budowy pieczarkarni czy tez nie? wiecie cos moze na ten temat? Jestem studentem, ale planowo koncze studia w 2008roku
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pieczarkarnia, uprawa pieczarek, pieczarki - strona 2": - Pieczarki, pieczarkarnia - zainwestuje w doswiadczonego hod. - SKUP PIECZAREK, pieczarki, warzywa, owoce - Uprawa pieczarek ( własne podłoże ) - Pieczarkarnia ? - pieczarkarnia na wsi
|
|