a z okolic Ciechanowa jest ktoś??
Chętnie bym się spotkał i zobaczył jak to działa bo temat mnie interesuje
|
Pieczarkarnia, uprawa pieczarek, pieczarki - strona 5 |
Pieczarkarnia, uprawa pieczarek, pieczarkiBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
a z okolic Ciechanowa jest ktoś??
Chętnie bym się spotkał i zobaczył jak to działa bo temat mnie interesuje
Witam
Mam możliwość wydzierżawienia 9 hal. Moi rodzice zakładali tam pieczarki od lat. Hale wymagają pewnych udoskonaleń, ponieważ zapewne jak w każdej branży wiele się zmienia. Przy halach jest kotłownia i budynek w którym odbywa się czyszczenie pieczarek. Jeśli byłby ktoś zainteresowany to zapraszam. Hale znadują się 40 km od Warszawy, w okolicach Radzymina. P.S Dodatkowo możemy udzielić pewnych rad w uprawie. Pozdrawiam, Ewa
Witam
Mam możliwość wydzierżawienia 9 hal. Moi rodzice zakładali tam pieczarki od lat. Hale wymagają pewnych udoskonaleń, ponieważ zapewne jak w każdej branży wiele się zmienia. Przy halach jest kotłownia i budynek w którym odbywa się czyszczenie pieczarek. Jeśli byłby ktoś zainteresowany to zapraszam. Hale znadują się 40 km od Warszawy, w okolicach Radzymina. Pozdrawiam, Ewa 502-127-011
DO ERICO jakoś moge ci pomóc.daj e-maila to pogadamy bo mojego niechcą puścić,
Jestem zainteresowany rozpoczeciem produkcji pieczarek na Ukrainie. Oczywiscie realia na tamtym rynku sa zupelnie inne - przede wszystkim dostep do rynkow Europy zachodniej praktycznie nie istnieje. Ponadto obawiam sie, ze dostep / ceny grzybni etc. jest duzo gorszy niz w Polsce jako ze nie jest to bardzo rozwinieta galaz w Ukrainie. Dzieki barierom celnym ceny na Ukrainie sa wyzsze i dostep do rynku rosyjskiego jest lepszy. Koszta energii sa duzo nizsze, sily roboczej rowniez.
Ja...jestem nowicjuszem w tej branzy. Posiadam kapital, tani dostep do sieci hal / ex-stajni w dobrej lokalizacji miedzy glownymi miastami na Ukrainie. Mam duzo pytan. Mam nadzieje, ze jakas dobra dusza udzieli mi wstepnych informacji. W dalszym ciagu bede poszukiwal czlowieka ktory jest doswiadczonym specjalista z tej branzy w celu nawiazania wspolpracy. - Czy uwazaja panstwo ze (generalnie) uzycie starych hal do produkcji pieczarek ma sens (biorac pod uwage koniecznosc...izolacji, oczyszczenia. Wiem ze odpowiedz nie koniecznie musi byc biala albo czarna... - Czy znaja panstwo wysokiej jakosci producentow grzybni / podloza na Ukrainie? - Ze wzgledu na oczekiwana negatywna odpowiedz na poprzednie pytanie...czy uwazaja panstwo ze mozna prowadzic dzialalnosc "od A do Z" i byc konkurencyjnym? - Podloze - miejscowosc w ktorej zamierzam zajac sie produkcja posiada: dobry dostep do ferm kurzych i hodowli krow, odleglosc do hodowli koni to okolo 200km niestety. Czy jest to dostatecznie odpowiednia lokalizacja? - Rozumiem, ze skala produkcji to rzecz bardzo istotna ale przy rozpoczeciu dzialalnosci jest logiczne zeby "sie sprawdzic". Stad, czy istnieje mozliwosc zeby zaczac produktywna, efektywna dzialalnosc od jednej hali tak aby w krotkim czasie powiekszyc ja wielokrotnie bez duzych dodatkowych kosztow zwiazanych ze zwiekszeniem skali (na przyklad zakup klimatyzcji na jedno pomieszczenie...ktorej czesc trzeba "wyrzucic" aby zwiekszyc skale). Bylbym wdzieczny za podpowiedzi, sugestie. Wiem, ze to duze wyzwanie. Wiem, ze bede potrzebowal kontaktow z polskimi i ukrainskim specjalistami. Jednak na tym etapie kazda porada jest bardzo potrzebna. Tylko bez extremalnych frustracji co do Ukrainy prosze:) Dziekuje, Leszek
Leszku na dzień dobry zorientuj sie czy tam w okolicy jest producent podłoża bo ja osobiście na tamtym rynku sie nieoriętuje, najlepsze podłoże jest na końskim nawozie, a nie na drobiarski czy krowim, sprowadzane z polski podłoże raczej niewchodzi w gre ze względu na miejce docelowe, a w polsce niemyślałeś o pieczarkarniach??? bynajmniej na sam początek. zawsze można exportować polską pieczarke, widziałem ostatnio w plusie że biorą pieczarki z czech, a przecież w polsce jest dużo pieczarki, chociaż każdy woli exportować bo sie bardziej oplaca, jeśli coś to napisz e-maila odezwwe sie i na tyle ile będe ci mógł pomóc to pomoge,
Leszku na dzień dobry zorientuj sie czy tam w okolicy jest producent podłoża bo ja osobiście na tamtym rynku sie nieoriętuje, najlepsze podłoże jest na końskim nawozie, a nie na drobiarski czy krowim, sprowadzane z polski podłoże raczej niewchodzi w gre ze względu na miejce docelowe, a w polsce niemyślałeś o pieczarkarniach??? bynajmniej na sam początek. zawsze można exportować polską pieczarke, widziałem ostatnio w plusie że biorą pieczarki z czech, a przecież w polsce jest dużo pieczarki, chociaż każdy woli exportować bo sie bardziej oplaca, jeśli coś to napisz e-maila odezwwe sie i na tyle ile będe ci mógł pomóc to pomoge,
Witam jestep początkujący na tym forum jednak pisze bo chciałbym sam zajac sie uprawa pieczarek i chcialbym dowiedziec sie od was jako osob bardziej doswiadczonych ode mnie ile mniejwiecej kosztowalo by mnie pobudowanie pieczarkarni ktora miala by 500m2 jakie koszty bym poniosl.Prizse was o odpowiedz z gory dziekuje.
Jeśli nadal Pan szuka pracy w pieczarkarni bardzo proszę o kontakt na gg 6345931
250,000,00pln
Witam czy ta odpowiedz ktora umiesciles 250 tys. to jest odp na moje pytanie jesli tak to wielkie dzieki za tak szybka odpowiedz.
Rozwazam budowe / zakup pieczarkarni wielomodulowej zakladajac ze pierwsza czesc by miala 500m powierzchni. Przy czym wyglada mi na to...bedziemy dalej sprawdzac...ze pieczarkarnia z plyty warstwowej jest najlepszym rozwiazaniem. Czy ktos robil juz rozeznanie co do producentow...polproducentow takich pieczarkarni? Wiem o Championie...i ze ich cena to byloby cos okolo 500,000 PLN...a moze znacie innych producentow...i cos wiecej o cenach. Dziekuje bardzo, Leszek
Witam wszystkich.
Razem z bratem chcemy otworzyć pieczarkarnie. Zaczynamy od zera tzn. planujemy wybudować dwuwarstwową szklarnie z folii miedzy, która będzie wata szklana dla izolacji. Gabaryty szklarni jak na początek około 100m. Osobne,murowane pomieszczenie dla pieca itd. Wszelkie prace związane z budową wykonalibyśmy samodzielnie. Interesuje nas czy takie przedsięwzięcie jest wogule opłacalne i czy jest możliwość otrzymania dotacji na końcowe fazy wykonania tego projektu tzn. podkład,siew,”półki”? Jak wygląda sprawa zbytu pieczarek w woj.. woelkopolskim?
jesli jest ktos z wielkopolki lodzkiego to bardzo prosze o kontak cel wymiana informacji ja byle koninskie
z gory dziekuje
witam
jestem z opolskiego, posiadam halę 420 m2 ogrzewaną, z prądem i chciałabym rozpocząć uprawę pieczarki. Jak taką halę przygotować do produkcji? Od czego zacząć? Co zakupić? czy na takiej powierzchni to mi się opłaci? bardzo proszę o jakiekolwiek informacje. nie mam pojęcia na czym to polega ale chetnie skorzystam z rad kogoś kompetentnego i doświadczonego. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. podaję nr gg 10180467
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pieczarkarnia, uprawa pieczarek, pieczarki - strona 5": - Pieczarki, pieczarkarnia - zainwestuje w doswiadczonego hod. - SKUP PIECZAREK, pieczarki, warzywa, owoce - Uprawa pieczarek ( własne podłoże ) - Pieczarkarnia ? - pieczarkarnia na wsi
|
|