|
Pieczarkarnia ? - strona 6 |
Pieczarkarnia ?Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
no wiem że nic niezrobi, ale to tak tylko napiasałem, ja teraz skupiam się żeby dostać jakąś dopłate itp.itd. z tego co szukałem to jest dość sporo pieniędzy w różnych programach.ale do tego raczej jakaś firma by sie przydała która zajmuje sie pozyskiwaniem,SAC711 a ty jak zaczynałeś/??z grzybkami??co byś mi radził na starcie??
Ojca interes przejalem a teraz sam w innym miejscu sie rozbudowuje Proponowal bym zaczac od kupienia jakiesj ksiazki (np. Nikodema Saxona)i odkladania grubej kasy, no i podgladania na bierzaco ludzi ktorzy sie tym zajmuja :) I szukania obiektow pod adaptacje bo tak najtaniej wychodzi jednak
książke już mam (dwa razy przeczytaną) obiekty mam dwa po ojcu, tylko zostaje kwestia kasy i zdobywania doświadczenia, mam nadzieje że uda mi sie.na razie przydałaby mi sie kasa na system klimatyzacyjny bo tego niemam więc jest to uprawa amatorska,
pieczarki -hobby???????? dodatkowy dochód????????????????????????????????????????????
przy 6 halach nie bedziesz wiedział kiedy na kibel pojsc! Jak co miesiąc bedziesz inwestował kilkadziesiąt tysięcy pln w produkcje to ci sie tego hobby odechce. " podlewać grzybki"???????? to nie są buraki przelejesz hale zagnije ci podłoże sieknie zielona i ładnych pare tysi do tyłu powodzenia
Przy 6 halach? 6 to duzo?Co ty?Wez nie podlewaj moze wcale, wtedy napewno nie przelejesz. Zielona to ci sie od przegrzania badz zle spasteryzowanego podloza robi jesli chodzi o scislosc. Od nadmiaru wody moze ci daktylium wywalic choc moze tez od wysokiej wilgotnosci. Pare tysi? A co to za hale, po 100m2?
ok jak przelejesz to ci się grzybnia cofnie , małe sprostowanie wilgoc sprzyja rozwojowi daktylium a nie go stwarza bo niby z czego?!?
daktylium to pewnie ludzie ci wnoszą ? czy 6 hal to dużo? nie wiem ile ty masz hal bo ja jak teraz buduje 5 a mam narazie 3 (po 300m2) to wiem że zajęcia bede miał sporawo, ale pewnie ty masz z 50hal cały sztab ludzi łacznie z dyrektorami kierownikiami technologami i dowodzisz firma z egiptu przez internet- pozazdrościć!! jak bede 50 000m2 uprawy to też napisze że 6 czy 10 hal to bardzo mało, ale nie każdy ma ojca milionera
ja dopioero zaczynam ale zgadzam sie z tobą horkrus, ja musze sam wszystko robić od podstaw, nikt mi nic niedał tylko mi troche pomaga ojciec z bratem bo ja jeszcze pracuje, mam warszata po ojcu i chce go przerobić na hale i chciałbym coś dobudować bo jeszcze by na dwie hale jechać ale z dotacją ciężko, wieć pozostaje mi małymi kroczkami brnąć przez siebie, wtedy jest największa frajda.
jaką powierzchnię uprawy masz aktualnie? zastanawia mnie to czy na małą skalę może to być w ogóle opłacalne, skoro produkujesz małe ilości pewnie sam sprzedajesz pieczarki na giełdzie, koszty nie przewyższają Twoich zysków?
Witam.Włosy mi stają na głowie i przerażenie mnie ogarnia,że jest na świecie tylu samobójców...którzy chcą zainwestować wielką kasę w pieczarki. Ludzie! Spóźniliście się o kilka lat. Teraz nadszedł czas recesji w tej branży (niektórzy wiedzą o co chodzi) i rynek musi się wyczyścić, aby znowu na kilka następnych było w miarę dobrze.Jak macie jakieś środki finansowe to zainwestujcie je sobie w pewniejsze instrumenty,bo ten czas nie jest dobry na taką inwestycję.
Już można spotkać coraz więcej ogłoszeń pieczarkarni do sprzedaży lub wynajęcia i będzie ich jeszcze więcej,bo inwestycje postawione na kredytach padną jako pierwsze.Zapamiętajcie to! A podstawą biznesu (KAŻDEGO!) jest posiadanie rynków zbytu, bo dziś nie jest sztuką wyprodukować - sztuką jest sprzedać. Pozdrawiam i życzę intensywnych przemyśleń.
witam
zna ktos adresy lub przyblizona lokalizacje skupów pieczarek woj.łodzkie, powiat Piotrkow tryb , Opoczno i okolice bardzo wdzieczny bede za odpowiedz, moze byc na pw pozdrawiam
ja mogę kupić 2 kilo...
a gdzie te grzyby można sprzedawać może gdzieś za granicę ? może ktoś coś o tym napisać
Chce zaadoptowac budynek 10mx20m,w zasadzie to chce wykonać pieczarkarnie z płyty warstwowej.
Budynek to stodoła,sa słupy i chce je wypełnic płyta,stropodach z płyty tez. Powiedzcie jaka grubośc najodpowiedniejsza? 120mm wystarczy? Jakie robic regały,czy drewno nadaje się? Czy ogrzewanie w systemie CO wystarcza?
ja kupie 2 kilo <=== hahahaha dobre to bylo.. i tym optymistycznym akcentem poziekujmy wszystkim za 3 letnia wyczerpujaca debate na temat jak to postawic pieczarkarnie xDD
Smieszni z was bidni chlopi nie potrafiący nawet składnie i poprawnie władac jezykiem polskim. Chcecie mierzyc wysoko a zyjecie gleboko w ziemi ;] 6 str postu ktory na dobra sprawe nic nie wnosi..;] poza jedna "wymagajaca" oferta kupna pieczarek o wysokich obostrzeniach jakosciowych nic ale to nic... Naprodukujecie tego szajsu i co pozniej?? Sami sobie do pizzy nakroicie? xD Powiem tak: Ten post to marna prowokacja ktora jednak zebralo swoje żniwo oszołomow;) pozdrawiam was panowie biznesmeni;) ...sie usmialem xD
Witam! Czy ten biznes się jeszcze opłaca?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pieczarkarnia ? - strona 6": - pieczarkarnia na wsi - pieczarkarnia - hodowla strusi, bazantów ,pieczarkarnia - Pieczarkarnia, uprawa pieczarek, pieczarki - Pokieruję pieczarkarnią /cała Polska/
|
|