|
Pieczarki |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Do gastronomi na świecie generalnie używany jest jeden gatunek grzybów - pieczarki ( no morze dwa grzyby mun) . Tylko chyba w polsce je się grzyby różnej maści może czas na import naszych grzybków ? A może sie mylę i wszędzie znane są borowiki ? Czekam na wypowiedzi :wink:
jeśli interesuje cie uprawa pieczarek to mogę podać ci namiary na producenta wkładów pieczarkowych. działa taki jeden w mojej okolicy.
sprawa jest prosta. płacisz niecałą dyche (10 zł) za kawałek czarnej słomy. trzymasz w piwnicy lub innym ciepłym miejscu i pieczareczki rosną. w mojej okolicy prawie każdy tak robi w domu. towar jest sprawdzony. twoje zbiory zależą tylko od warunków temeperaurowych w jakch bedziesz trzymał te pieczarki. znam ludzi, którzy mieli tyle, że nie mogli przejeść (z jedego wkładu). moja rodzina też ma ale nikt sie tym nie zajmuje i słabo rosną :( ale na omlecik czy do sosu spokojnie wystacza powodzenia PS jeśli sobie dobrze przypominam to w paryżu za kilo pieczarek płaciłem w 2004 roku jakieś 5-7 euro w Auchan
Pracuje w londynie w restauracji i pieczarki sa akurat z Polski idzie tego troche, ale raczej na export sie nie nastawiaj ale uprawa czemu nie u mnie w tej restauracji ludzie przejadaja z 20 trzy kilowych skrzyneczek tygodniowo!! W Polsce mam znajomego co odpowiedzialny jest za zbieranie zamowien od takich wlasnie producenow (pracuje dla jakiejs francuskiej firmy) ale nie wiem po ile oni to skupuja ale mozna na tym na pewno zarobic.
|
|