Co myslicie o otwarciu piekarnii przez kogos kto nie ma pojecia o pieczeniu?
czy ktos ma moze jakies informacje ile trzeba by zainwestowac?
Jeli ktos z was bedzie chcial sie podzielic jakimis informacjami i uwagami bede wdzieczna
pozdrawiam
|
Piekarnia |
Piekarnia
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co myslicie o otwarciu piekarnii przez kogos kto nie ma pojecia o pieczeniu?
czy ktos ma moze jakies informacje ile trzeba by zainwestowac? Jeli ktos z was bedzie chcial sie podzielic jakimis informacjami i uwagami bede wdzieczna pozdrawiam
Myśle że otwieranie piekarni przez osobe nie mającą wiedzy i praktyki to chybiony pomysł. Potrzebna Tobie ta piekarnia jak dzwoneczek zającowi na jajcach. Piece, przygotowania, sanepid, instalacje, to już grube setki tysiecy, jak masz już takie setki tysiecy to napewno wiesz jak pieniądze sie obracaja i znasz podstawy biznesowe, w związku z tym skontaktuj sie z jakimś piekarzem i pojedź na targi maszyn, bedziesz wiedziała wszystko.
jezeli nie masz pojecia o pieczeniu chleba czy robieniu ciastek nie bierz sie za ten biznes
ledac laikiem czy teoretykiem nie masz szans na sukces
Napisz mi na priva skąd jesteś i ile masz kasiory? tzn ile możesz zainwestować?
No własnie napisz ile masz na inwestycje? Jak masz jakieś 800 tys zł to śmiało startuj.
800 tys.? na mala piekarnie?nie myslalam ze to az takie koszta.
ja moge zainwestowas jakies 250 tys. no i plus kredyt.
Witaj tak sie sklada ze przez 8 lat bylem wlascicielem piekarni i jesli chcesz porozmawiac dokladnie o co chodzi w tej dzialalnosci to zapraszam z pytaniami na moja skrzynke. Jesli chodzi o 250 tys +kredyt to na poczatek wystarczy jesli mowimy o malej piekarni.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|