|
Pielegnacja ogrodow |
Pielegnacja ogrodow
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
co myslicie o zalozeniu firmy ktora zajmuje sie pielegnacja ogrodow ?? Najbardziej skierowana bylaby oferta do ludzi majacych pieniadze i nie majacych czasu na porzadki w ogrodzie ??, Pozniej bylo by w ofercie nawadnianie ogrodow tzn instalacja systemow nawadniania. Skonczylem studia na Akademii Rolniczej w Krakowie z tytulami Magistra Inżyniera Ogrodnictwa. Pozdrawiam czekam na wasze wypowiedzi
Hallo !! Moze ktos mi pomoże ?? byl bym wdzieczny
1. Ilu masz potencjalnych klientów powiedzmy w promieniu 30km?
nie wiem dokladnie ale w promieniu 2 km mam trzy osiedla domkow.
Nowych:?
tak nowych moze cos wiecej mi powiesz na ten temat ?? czy to dobry interes itp???
Interes dobry jak jesteś dobry w swoim fachu.
no dobra a moze cos wiecej mi powiesz jak to rozkrecic itp?? mniej wiecej wiem ale chcialbym poznac twoje myslenie
podobno pomagacie na tym forum ale jakos nie widze tego.
Z jakiego województwa jesteś? Znasz się na projektowaniu ogrodów?
interes taki jak kazdy inny - skoro jestes po studiach to ty powinienes miec wiedze na ten temat.jesli jestes w tym dobry - masz kontakty np z firmami produkujacymi badz dystrybutorami sprzetow ogrodniczych (np d nawadniania) to ok. moj znajomy sie tym zajmuje - z tego co mowil to mozna w ciagu 2 tyg zarobic ponad 10 tys z czegto na czysto powiedzmy 60%. z tym ze minusem tego jest to ze jest to biznes sezonowy, ale takie firmy ciagle powstaja wiec jesli masz w okoicy 9ja bym pwoiedzial 50km) bogate, nowe osiedla domkow to mozesz probowac, pielegnacja ogrodow, nawadnianie, serwis, projektowanie. jesli ludzie ktorzy mieszkaja w okolicy maja $ to mozesz wyjsc na prawde na swoje. podstawa to strona internetowa, jakas reklama w lokalnej prasie, moze ulotki plus oczywiscie na samochodzie:)
I tu się mylisz drogi Kolego. Strona internetowa jest nic nie warta w momencie, kiedy tak jak autor wątku chcesz dotrzeć do ludzi, którzy maja mało czasu. Taki ludziom trzeba podłożyć siebie pod nos, czyli tak jak pisałeś dalej ulotki, lokalna prasa... Autorze postu: z jakiego jesteś woj, jakie masz doświadczenie w branży poza studiami? Niestety- studia w przypadku tej branży nie dają powodzenia... ok, ok- widzę RADOM. Jednak ponawiam pytanie o doświadczenie w branży.
Kolego jesli masz mozliwosci to proponuje projektowanie ogrodow z mozliwoscia pielegnacji.znam kilku ogrodnikow w tym ze siedza oni w fachu dobrych kilkanascie sezonow i maja juz swoja renome.Najtrudniejsze to dobrzec do pierwszego klienta,pozniej jak dobrze wykonasz robote napewno pojda rekomendacje,Przy projektowaniu i realizacji ogrodu dla klienta strona internetowa plus reklama w lokalnych gazetach z ogloszeniami to podstawa,kazde zlecenie opracowane indywidualnie a dla zrealizowanych ogrodow mozliwosc opieki nad nimi i tu tez oferta z kilkoma wariantami etc.Najlepiej nawiazac wspolprace z budowlancami ze odpalasz firmie powiedzmy na poczatek 10% za klienta obsluzonego z ich polecenia a pozniej wiadomo ze zyskujesz opinie i rekomendacje od klientow o ile bedazadowoleni.Wiem latwo napisac,trudniej ale bardziej szczegolowo rozpisywac sie nie bede bo wszystko zalezy od Twojej komunikatywnosci z ludzmi ;).
Powodzenia A_a co by mnie ludzie nie zjedli pisze o projektowaniu i kompleksowej realizacji ogrodow bo jakos samej pielegnacji niezbyt widze,moze i mialbys klientow ale hmm...czy bedzie Ci sie to oplacac:czas,dojazd,oplaty zwiazane z DG chyba ze na czarno to znowu lata pracy uciekaja a projektowanie i realizacja to calkeim ciekawy i dochodowy segment z tego co widze ale trzeba znac sie na tym conajmiej troche czyli raczej bez praktyki w jakiejs firmie sie niezbyt obedzie podejrzewam.
a moze chciałbys popracowac w Norwegii??
Witam.
Mój znajomy pracuje w firmie ogrodniczej i zleceń mają prawie na rok do przodu, tylko że oni robią kompleksowo, czyli robią ogrody za grube tysiące mają 2 koparki, własnego tira do transportu kostki brukowej i sporo ludzi zatrudniają. Co zrobisz jak trafi Ci się klijent co trzeba mu ładnie uformować skarpe, wykopać duze oczka wodne, tu potrzeba koparki, no i na pewno zwykły Ostrówek Ci nie wystarczy. Tak więc same ogrody to nie wszytsko, jeszcze dobrze jest układać kostke brukową, stawiac altany. Na tym jest dobry interes, ale nie tylko pielęgnacja ogrodów, z taką ofertą nie masz szans się przebić, generalnie w dużych miastach jest już wszystko obstawione, ale życze powodzenia
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pielegnacja ogrodow": - Urządzanie\Pielegnacja ogrodów - Pielęgnacja ogrodów! OGRODNICTWO - Pielęgnacja zieleni i dotacja - Sklep zoologiczny+pielęgnacja zwierząt - Urządzanie pielęgnacja terenów zielonych odsniezanie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|