|
Pieniądze ze Starostwa Miasta |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Przeczytałam w internecie, że mozna ubiegać się w Starostwie miasta, o bezzwrotną pomoc / max. 5-cio krotność sredniej krajowej płacy/ na uruchomienie działalności gosp. Czy ktoś skorzystał u siebie z takiej pomocy i może podzielic sie informacjami: warunki uzyskania itp Dziękuje.
Wydaje mi się że mylisz to z dofinansowaniem na rozpoczęcie działalności gosp. finansowane ze środków PFRON i skierowane do osób niepełnosprawnych
Bez urazy ale mi się wydaje, że oboje sie mylicie. To o czym piszesz iva 0105 to są środki które pozyskuje się z powiatowego urzędu pracy, przesyłam ci link do urzędu w moim mieście gdzie program ten jest opisany i podejrzewam że w odpowiednim dla twojego miejsca zamieszkania uzyskasz podobne informacje . kwota dofinansowania to 12.600 zł, o ile spełnisz pewne warunki. http://www.pup.malbork.pl/
5-cio krotność średniej krajowej która de facto wynosi grubo ponad 2 tys zł. Bez urazy ale myślę że to Ty się mylisz :wink:
"Sprawdź czy kwalifikujesz się do wzięcia udziału w kolejnych edycjach projektów finansowanych z Europejskiego Funduszu Społecznego. Możesz nie tylko uzyskać bezzwrotne środki na rozpoczęcie działalności gospodarczej w wysokości 12.600 zł, ale otrzymasz dodatkowe wsparcie w postaci uczestnictwa w szkoleniu, które przygotuje Cię do prowadzenia własnej działalności gospodarczej."
To jest kawałek tekstu z weymienionej przezemnie strony A to kolejne dane również z państwowej strony up III. Pożyczki, środki na podjęcie działalności gospodarczej oraz wyposażenie stanowiska pracy dla bezrobotnego - z Funduszu Pracy. 1.Pożyczka dla bezrobotnego na sfinansowanie kosztów szkolenia(do 400 % przeciętnego wynagrodzenia) 10.120,72 2. Przyznanie bezrobotnemu środków na podjęcie działalności gospodarczej a) działalności samodzielnej (do 500 % przeciętnego wynagrodzenia) 12.650,90 b) w ramach tworzonej spółdzielni socjalnej (do 300 % przeciętnego wynagrodzenia) 7.590,54 c) przystąpienie do istniejącej spółdzielni socjalnej (do 200 % przeciętnego wynagrodzenia) 5.060,36 3. Zrefundowanie pracodawcy kosztów wyposażenia lub doposażenia stanowiska pracy dla bezrobotnego (do 500 % przeciętnego wynagrodzenia) [ Dodano: Sro Sie 30, 2006 11:41 am ] Przeciętne wynagrodzenie a średnia krajowa to to samo i masz racje Darek , że wynosi ona grubo ponad dwa tysiące nawet ok. 2530 dlatego jej pięciokrotność to możliwa suma dofinansowania jką wspierają urzedy pracy(5x2.530=12.650). Nie wiem jak jest w innych województwach pisze jak jest w pomorskim a dokładnie co sama wyczytałam na stronie urzędu pracy. Być może PFRON tez coś daje ale ja nic nie wiem w tej kwestii.
Fakt Joasiu, mój błąd. :oops: Potwierdzam, może być mowa o dofinansowaniu przez UP
witam wszystkich !!!!!!!!!!!!!!
jest tak jak pisze Joasia to dofinansowanie przez UP na 100% tylko z tego co wiem to juz skończyly sie fundusze na ten rok, ja o dofinansowanie zacznę sie ubiegać od nowego roku, słyszałem tez że mogą być większe stawki czego sobie oraz wam wszystkim zainteresowanym życzę !!! aha i nie zapomnijcie o idealnym biznes-planie to podstawa pozdrawiam Marcin :wink:
Nazywanie biznesplanem dwustronnicowego wniosku o dotację, w którym należy opisać działalność to gruba przesada ;-)
Starostwo Miasta ?? :mrgreen: :mrgreen: :lol:
|
|