Medical miło słyszeć że masz klientów.
Czy lepicie pierogi w domu? Jeśli tak, jakie są wymogi Sanepidu?
|
Pierogi - strona 2 |
Pierogi
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Medical miło słyszeć że masz klientów.
Czy lepicie pierogi w domu? Jeśli tak, jakie są wymogi Sanepidu?
Ile rodzajów pierogów oferujesz, jakie smaki?
Pierogi są gotowane czy z pieca? Jak masz zorganizowany rozwóz po mieście? Jaką ustaliłeś cenę jednej porcji, jaka waga porcji? Ktoś ma od dłuższego czasu i raczej nie narzeka: http://www.pierrogeria.pl/
Daj znać to sprzedam Ci po najlepszych cenach pojemniki styropianowe(takie do jedzenia na wynos)do tych pierogów.Moj e-mail:gromek7@hotmail.com
dzisiaj wtorek napisz jak poszlo?
ceny i porcje podpatrzyłem u konkurencji, w barach, sklepach garmaż itd. jeżeli chodzi o transport to dowoże wlasnym autem, niekiedy jest cięzko żeby na czas dotrzec bo zamówienia w niektórych godzinach się kumulują. mam różne smaki od kapusty i grzybów przez mięso i ser aż do ananasa.pierogi są gotowane a na życzenie klienta podsmażone. z pieca nie! postawiłem na tradycyjne takie jak na święta... do tego barszcz czerw.,wiejski rosół, i kompocik z suszu wszystko świeże i robione na poczekaniu. [ Dodano: Wto Sie 29, 2006 10:30 pm ]
niekiedy jak trzeba więcej to trzeba w domu dorobic. a sanepid? no cóż to jedna z ostatnich twierdz utrzymywanych przez państwo i robiąca więcej utrudnień niż skarbówka [ Dodano: Wto Sie 29, 2006 10:36 pm ]
jestem zaskoczony...MILE!
Kto jeszcze powie, ze w tym kraju uczciwie zarobic sie nie da :?: Gratuluje i powodzenia. W jakim miescie dzialasz?
Troche mnie dziwi ze tak szybko z tym ruszyles(chyba ze bez pozwolen)Same sprawy papierkowe zajmuja wiecej czasu.Sanepid,badania wody,odbiory,zezwolenia.Znajomosci?Pozdrawiam
Medical wyslalem Ci maila.Dostałeś???Skontaktuj sie ze mna.
Napisz ile średnio klientów dziennie?
przygotowywałem się wcześniej teoretycznie do tematu. lokal był po spożywce a w sanepidzie? powiedzmy,że daje radę:) [ Dodano: Nie Wrz 03, 2006 11:22 pm ]
ok 30 zamówień dziennie. bez reklamy!
A tak swoją drogą, w Krakowie całkiem niezłe pierogi można zjeść od 2,52 (w barze mlecznym) do 6 zł (w pierogarni, gdzie babcia siedzi w akwarium i lepi je na bieżąco), więc wizja popychania porcji za 10 zł, możliwa jest chyba tylko w Wawie...a to zwiększa koszty..
A ja uważam, że sróbować zawsze można, z cenami jest różnie, w hipermarketach są pierogi mrożone po ok. 3zł/kg - tylko kto chce jeść te pierogi, bo ja nie, a znam sklep w Katowicach, gdzie kilogram pierogów domowych jest sprzedawany po 22zł/kg.
Witam, mam pewien pomysł na biznes, mianowicie otworzyć sklepik z pierogami i tym podobnymi artykułami. Ale nie wiem czy sie opłaca i czy aby nie jest to głupotą bo mieszkam w średniej wielkości miejscowości....co o tym myślicie?
Pierogarnia dobry interes ale raczej w mieście turystycznym. Ale też coś do tego musiałbyś coś dorzucić. Jakąś "zdrową żywność" lub coś na podobe "Polskie Jadło"
Znajomy znajomego otworzył bar z Polskim jedzeniem w USA w NY. Po paru tygodniach pytał o maszynę do wyrobu pierogów bo jego pracownice nie wyrabiały. Chciał zakupić w Polsce - koszt ok 50-60 tyś zł, ale ze względu na mocną złotówkę 1 USD = 2,70 zł nie kupił. Skończyło się na tym że, mama wysłała parę sztuk takich form - pierogi robi się ręcznie po kilka sztuk na raz. Co do pierogów, to ktoś by powiedział że to śmieszne, ale największe pieniądze robi się właśnie na takich "śmiesznych rzeczach". Maszyna o której wspomniałem, produkuje nawet do 160 kg/h. Jak byłem w Londynie kupowałem pierogi mrożone po 2 funty za 0,5 kg. Polecam zrobić ciężarówkę pierogów ręcznie, wysłać za granicę sprzedać i kupić maszynę i wysyłać tira.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|